Hazma El Din evoca les melodies del Nil al Centre de Cultura de Sa Nostra

L'artista egipci participà al cicle de «Música Sense Fronteres 2000»

TW
0

Elegància incomparable, melodiosa dolçor. Són els atributs de la música que l'egipci Hazma El Din treu d'instruments com l'«oud», o el «tad», recuperats per ell de la tradició de l'Alt Nil.

Ambaixador de la Baixa Núbia, contrada del Sud d'Egipte, i de la cultura egípcia arreu on va, el músic omplí ahir el pati del Centre de Cultura de Sa Nostra amb les melodioses i rítmiques peces que escollí per al concert del cicle «Música Sense Fronteres 2000. Estiu a la Fresca», organitzat des de l'Obra Social i Cultural de l'entitat.

Hazma El Din delità l'auditori amb peces que acreditaren la seva sòlida formació i el seu domini d'intruments i veu. Actualment resident a Califòrnia i dedicat plenament a la docència musical, l'artista no ha abandonat els compromisos que li sorgeixen d'una trajectòria entregada a la investigació i la creació musical. La inicià mentre estudiava enginyeria al Caire, quan descobrí l'«oud», un instrument fonamental de la música àrab. Format a El Caire i Roma, El Din començà a combinar elements de la música tradicional núbia i egípcia dins d'estructures formals.

És el protagonista d'una carrera d'èxits i viatges per tot el món que tingué la primera gran fita en l'enregistrament del seu primer disc, Música de Núbia, així com el seu treball músical per alguns films de Francis Ford Coppola. En tots ells, com a ahir Sa Nostra, el públic va saber apreciar el seu domini brillant dels instruments tradicionals, així com de la seva veu de dolça tessitura, dos elements que es fonen en la interpretació dels temes amb un resultat d'elegància incomparable.