El títols més nous surten al carrer per la Fira

Les editorials de les Illes presenten aquests dies les seves darreres novetats tretes d'impremta

TW
0

Un any més, la Fira del Llibre es presenta per als editors com a ocasió ineludible per presentar el millor dels seus fons. També, per fer treballar a fons els processos de correcció i impressió a fi de fer possible que els lectors trobin a la venda les darreres novetats. Tots els segells illencs han tingut especial cura a procurar que els estands presents a la devuitena Fira del Llibre de Palma exhibeixen els títols que acaben de sortir del forn. Tanmateix, les dades salten a la vista. El mercat continua la tònica que ja es va poder veure el passat Dia del Llibre, quan ja foren poques les novetats presentades.

Al marge de l'editorial regentada per Lleonard Muntaner, la més quantiosa en el seu paquet de volums que encara fan olor a nou, la resta de segells mallorquins només han tret al carrer un o dos volums, molt escollits. Així mateix, també s'ha de parlar de poca literatura de gènere, atès que la major part de novetats editades són assaigs, manuals o llibres especialitzats com receptaris de cuina o estudis biològics.

El cas de l'editorial binissalemera Di7 parla per si mateix. L'única novetat editorial, que serà presentada el proper dimarts a la Fundació de Serveis Culturals pel Poble, és La cocina de Margarita, continuació en castellà del receptari La cuina de na Margalida de can Tàpera publicat pel mateix segell. També única novetat i dedicada a la gastronomia és la presentada per Documenta Balear. Inclosa a la col·lecció Menjavents, La cuina de la Revolució Francesa i les Illes Balears elaborada per Miquel Ferrà i Martorell ens acosta al màgic encant de l'art culinari francès, i en la seva influència sobre els costums, l'art, la literatura i la cuina balear del segle XIX.