Anàlisi de la figura de Juan José Millás
La Universitat suïssa de Neuchâtel analitzarà durant els pròxims dies 9, 10 i 11 de maig la figura literària de Juan José Millás, en un col·loqui internacional organitzat per la mateixa universitat en col·laboració amb l'Acadèmia Suïssa de Ciències Humanes i Socials i l'Ambaixada i el Ministeri d'Educació i Ciència espanyol, segons informà Grupo Santillana Ediciones. Durant els tres dies que durarà el seminari, més d'una vintena de prestigiosos professors i catedràtics de literatura debatran distints aspectes de l'autor de La soledad era esto, El desorden de tu nombre o No mires debajo de la cama, com per exemple la particularitat del seu llenguatge, la dimensió espacial de la seva ficció, el joc de la realitat i el seu doble i el caràcter biològic de la seva narrativa. La conferència inaugural correrà a càrrec del professor José-Carlos Mainer i durà per títol L'ordre patriarcal, l'ordre del món: motius a l'obra de Juan José Millás. E. P.
• Pintura
Èxit de Tàpies a Silos
L'exposició de Tàpies en el monestir de Santo Domingo de Silos (Burgos), que es va clausurar ahir, va rebre més de 40.000 visites des de la seva inauguració, el 17 de febrer, en una sala annexionada al claustre benedictí. Precisament l'elevat nombre de visites va dur a prorrogar fins ahir l'exhibició de les 16 obres de Tàpies, la clausura de la qual estava prevista en principi per al 25 d'abril. La mateixa comunitat del monestir, la Cambra de Comerç i Indústria de Burgos i el Ministeri de Cultura, a través del museu Reina Sofia, que organitzaren l'exposició, preparen ara una nova mostra per a Silos, en aquest cas de José María Sicilia. EFE.
• Homenatges
Recordant Jacques Prévert
L'Institut Francès de Madrid retrà homenatge, del 8 al 25 de maig, a l'escriptor, poeta i guionista Jacques Prévert, del qual el passat 4 de febrer es va complir el centenari del naixement. Prévert, a més de ser considerat com un dels autors francesos més populars de segle XX, és el principal exponent de l'anomenat «realisme poètic», on la poesia sorgeix del cor de personatges pobres i humils, perquè aconsegueixen escapar-se de la realitat gràcies a un idealisme i a un amor més fort que res. Les enfants du Paradis i Quai des brumes, de Marcel Carné; Lumière d'été, de Jean Gremillon; L'affaire est dans le sac, de Pierre Prévert; i Le crime de Mr. Lange, de Jean Renoir, són les cintes filmades per aquest important autor francès que es podran veure dins del cicle. E. P.
• Cultura
Reunió d'editors
Els editors es reuniran al llarg del mesos de maig i juny en un cicle de trobades que, organitzat per la Fundació Germán Sánchez Ruipérez, intentarà recuperar la seva memòria i, per tant, l'enriquiment de la vida cultural espanyola que va suposar l'activitat de les seves empreses. Els participants són tots ells creadors d'empreses culturals d'especial transcendència de l'Estat espanyol i en el món de parla hispana. En el cicle, convocat amb el lema «En primera persona. Converses amb editors», intervindran, entre molts d'altres, durant els dos propers mesos Germán Sánchez Ruipérez, fundador d'Editorial Anaya; Beatriu de Moura, creadora de Tusquets Editors; Jorge Herralde, d'Anagrama; José Manuel Lara Bosch, d'Editorial Planeta; Amparo Soler, fundadora de Castalia; Josep Lluís Monreal, creador del Grupo Océano; Francisco Pérez González, cofundador de Taurus, i Joan Salvat, de Salvat Edicions.
Hi participaran també escriptors i joves editors. EFE
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.