TW
0

«Aquesta és la història d'un home que té poc de sant, encara que faci miracles, i sí molt d'humà. Un home que ha deixat una profunda petjada en molta gent, paisatges i actituds, fins que, sense voler-ho ser, s'ha convertit en un mite».

Amb aquestes paraules es resumeix la persona del missioner Vicenç Ferrer sobre la qual el proper dimecres es presentarà a les 20.15 hores a la sala d'actes de la Banca March un volum que recull la seva biografia. Per a l'ocasió, a més de la presència del periodista i escritor autor del llibre, Albert Oliveras, està prevista l'assistència del missioner. Sota el títol de Vicenç Ferrer. La revolució silenciosa Oliveras teixeix el relat amb la veu pròpia del missioner d'alguns dels principals capítols de la seva vida a Anantapur.

Són els records d'una vida d'acció. «D'un home apassionat i consumit per una flamarada interior que el manté viu i que l'obliga a fer feina pel pròxim. Els periples de la seva vida són tots ells una aventura amb un seguit de peripècies, drames, intrigues, situacions absurdes, persecucions, liberacions... i també de contradiccions».

Vicenç Ferrer és en definitiva l'home que ha aconseguit convertir-se en el pioner del sesenvolupament integral d'algunes regions de la immensitat de l'Índia.

El volum s'estructura en trenta-cinc capítols en els quals es conta des de la seva participació a favor del band republicà en la batalla del Segre en el maig del 1938 i l'ofensiva de l'Ebre del mateix any a com a poc a poc va anar sorgint la seva obsessió per ajudar els pròxims.

Fou precisament en aquesta batalla, determinant per definir el resultat de la Guerra Civil Espanyola, quan les paraules que feien voltes en la seva ment començaren a traduir-se en imatges i esdevenir en una necessitat d'actuar.

Així fou com passà de ser un membre de la militància anarquista a ingressar després de la guerra en l'orde religiosa més perseguida, la de la Companyia de Jesús després de cursar els estudis de filosofia. La seva partida cap a l'Índia esdevé amb ganes d'emular a Sant Francesc Xavier i visionari del que seria la seva vida en un furut tot just posar el peu a Bombay el febrer del 1957 ja digué «aquesta és la meva casa».