Més de cinc mil insults en un diccionari
Un total de cinc mil improperis procedents de la llengua oral i de texts literaris podran ser trobats pel lector en el Diccionario del insulto, una obra escrita per Juan de Dios Luque, Antonio Pamies i Francisco José Manjón. Aquest llibre, publicat aquestes dies per Península, se centra en una faceta de la llengua espanyola, l'insult, que pels autors dels diccionari, professors de Lingüística General a la Universitat de Granada, és la més «desconeguda i clandestina» de l'idioma, però això no obstant, «rica i indispensable en l'exercici de la comunicació». Aquest volum neix després d'un breu assaig realitzat per aquests tres professors, L'art de l'insult, amb què es varen adonar de la necessitat de convertir aquest primer inventari «en un diccionari alfabètic amb un tractament individualitzat de cada unitat lèxica», declarà de Luque.
• Art
Clos compra un Picasso de Versace
Una obra de Picasso que va pertànyer a la col·lecció del dissenyador de moda Gianni Versace i que fou subhastada el desembre passat a Londres fou adquirida per l'hoteler i col·leccionista barceloní Jordi Clos, que l'exhibirà de manera permanent en una habitació d'un dels seus hotels. Clos, conegut per la seva tasca de mecenes en excavacions arqueològiques i com a egiptòleg "és impulsor del Museu Egipci de Barcelona", atresora també una important col·lecció d'obra moderna i contemporània. El mateix Clos assenyalà que «en aquests moments tenim més de 600 obres contemporànies, que inclouen originals de Miró, Tàpies, Dalí, Picasso, Guinovart, Castillo, Wifredo Lam, Chillida», tots exposats en habitacions que prenen el nom de l'artista exhibit. Segons explicà Clos, la peça que ha comprat «es tracta de l'esbós que Picasso realitzà en plena Segona Guerra Mundial d'una escultura de bronze dedicada a Berlín, en aquell moment sota el poder nazi», precisà. EFE.
• Exposicions
Valdepeñas exhibeix gravats de Picasso
Cinquanta gravats de Picasso s'exhibiran en el Museu de la Fundació Gregorio Prieto de Valdepeñas el proper mes de maig, amb motiu de la commemoració del 103è aniversari del naixement del pintor que dóna nom al museu. Els gravats, que han estat cedits a la Fundació pel Centre Nacional d'Art Reina Sofia, no es podran penjar el 2 de maig, dia en què va néixer el pintor, per problemes administratius, però s'exhibiran durant aquest mes per espai de 30 dies, segons explicà el vicepresidet de la Fundació, Antoni Sánchez Ruiz. EFE.
• Homenatges
Benedetti augura el suïcidi humà
L'escriptor de l'Uruguai Mario Benedetti mostrà ahir la seva satisfacció per l'homenatge que li ha dedicat la Casa d'Amèrica al llarg d'aquesta setmana. El poeta, que aviat complirà 80 anys, és pessimista davant el fet, cada pic més palpable, que «la humanitat va cap al suïcidi». L'autor d'obres com La Tregua, o Andamior confessà que, en els darrers temps i malgrat haver estat una persona optimista, «el pessimisme ha avançat un poc en mi», més en una societat en la qual es parla molt poc d'aquella gran malaltia que és la «globalització de la hipocresia». Benedetti, la vida i l'obra del qual han estat objecte d'estudi al llarg de tota aquesta setmana, és membre destacat de l'anomenada «Generació uruguaiana del 45» i els seus llibres han participat del boom de vendes de la narrativa llatinoamericana dels anys 60 i 70. Els seus texts han servit com a senyera per a aquells que els llegeixen perquè veuen en Benedetti, víctima de l'exili des del cop militar al seu país el 1973, un símbol de resistència política i moral. EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.