L'Univers es pla i mil vegades més gran i calent que després del Big Bang

Captades imatges de com era en el primer temps de la seva formació

TW
0

L'Univers presenta una estructura plana i en l'actualitat és mil vegades més gran i més calent que després del Big Bang, l'explosió violenta que va produir una enorme expansió i que es considera el començament de l'actual geometria espacial.

Un equip internacional de cosmòlegs que treballa en el projecte Boomerang, ha captat les imatges que revelen com era l'Univers en els primers temps de la seva formació. Les dades obtingudes pels professors Andrew Lange de l'Institut de Tecnologia de Califòrnia i Paolo Bernardis de la Universitat de Roma indiquen que l'Univers està farcit de galàxies i conglomerats de galàxies.

Els resultats de l'estudi indiquen que no és corb ni rodó, fet que coincideix amb la teoria inflacionària que exposa que l'Univers va créixer des d'una petita regió subatòmica durant un període d'expansió violenta que es va produir una fracció de segon després del Big Bang.

A més, entre 12.000 i 15.000 milions d'anys després del Big Bang, l'Univers era molt uniforme, dens i calent. Com a conseqüència d'aquesta intensa calor encara es pot detectar un lleu espurneig de radació de microona visible en totes les direcciones, denominada «microona còsmica de fons», segons es publica en el darrer número de la revista Nature.

Les imatges de Boomerang són les primeres que detallen l'estructura definida de les radiacions microones còsmiques de fons i presenten prop del 3% del cel.

El projecte va comptar amb un telescopi molt sensible suspens d'un globus aerostàtic que navegà pel cel antàrtic durant deu dies a una altura de 37 quilòmetres i completà un recorregut de 8.000 quilòmetres.