L'arquitectura aplicada a la joia crea art

El Col·legi d'Arquitectes acull aquest mes una exposició de joies de Duch-Claramunt

TW
0

La seu del Col·legi d'Arquitectes acull aquest mes de febrer l'exposició de joies Deu anys d'Ornamentació dels arquitectes María José Duch i Xavier Claramunt.

Aquesta iniciativa s'insereix dins del programa del col·legi que se centra en la diversificació dels arquitectes cap a altres àmbits i l'aplicació dels seus coneixements. L'exposició es presenta com la recopilació de deu anys de treball en el món de la joieria contemporània i en ella troben el seu lloc des de peces úniques i experimentals fins a altres comercials. Amb tot totes es destaquen per la versatilitat i perquè l'usuari pugui intervenir en l'acabat final atorgant-li una forma personal.

Potser l'aspecte més destacat de les joies és la novetat del sistema aplicat. El que importa és el procés, no el disseny ni el resultat. Així, cadascuna d'elles són, més que peces, instruments per obtenir peces.

Cinc col·leccions conflueixen en aquest punt de trobada entre l'arquitectura i la joieria i totes i cadascuna d'elles es defineixen per la manca de tot esquema formal previ i per la revisió constant de la manera d'entendre la joia.

La col·lecció Punts, una de les que primer es crearen, està constituïda per petites gotes de plata de formes i grandàries diferents preparades perquè puguin agafar-se a la roba amb infinitat de combinacions. Seguint amb el mateix concepte es presenta, la col·lecció Pinça, a la qual les peces s'han pensat per incorporar petits elements com ara pètals o fulles que s'aguanten en unes espirals.