Pigments i paper comparteixen sostre amb bótes de vi al Celler d'Art de Sineu

L'artista Marc Vidal ha convertit l'antiga taverna en un taller de gravat i xilografia

Marc Vidal acondicià el local, propietat dels seus avis. Fotos: P.Bota.

TW
0

Un antic celler, on bateguen encara les restes d'una altra època, és ara un espai d'artistes amb olor de pigments i ple de làmines i altres estris propis d'un taller professional. El creador d'aquesta obra d'art és Marc Vidal, un xilògraf que a cops de martell ha aconseguit acondiciar aquesta taverna, propietat dels seus avis. És un local de treball i intercanvi cultural per a artistes.

Tancat durant més de trenta anys, el Celler de Sant Marc, ubicat a Sineu, obrirà les portes el dia 5 de febrer amb un acte inaugural en què s'exhibirà l'obra més recent d'aquest artista mallorquí, format a València, i la de col·legues seus en aquesta professió. Vidal, que treballa en aquest projecte des de fa un any, veurà a la fi el seu somni fet realitat. L'artista explicà a Diari de Balears l'esperit d'aquesta iniciativa i els projectes que preveu posar en marxa a mig i llarg termini.

«Convertir el celler en un taller ha estat per a mi quasi un repte, un treball personal, motivat amb la idea d'aprofitar un espai en desús i posar-lo a la disposició d'altres artistes per poder fer feina sense haver d'afrontar les despeses que suposa un taller professional d'aquestes característiques. Al mateix temps, el celler funcionarà com un punt de trobada entre els creadors tant per exposar la seva obra com per intercanviar impressions», explicà Vidal.