El còmic, protagonista a París
Amb el dibuixant nord-americà Robert Crumb, pare de Fritz the Cat, i el francès Albert Uderzo, autor d'Astèrix i Obèlix, com a estrelles, la 27a edició del Festival Internacional de Còmics d'Angouleme obrí ahir les seves portes. Crumb, de 56 anys, l'apòstol d'una estètica en les antípodes de les línies netes de la tradicional «Bande Desinée» belga, és present també en la presidència del jurat d'Angouleme 2000. Amb el títol Qui té por de Robert Crumb?, els visitants de la meca del còmic podran conèixer a fons les obsessions i deliris sense tabús d'aquest peculiar dibuixant, que debutà en l'ofici a finals dels anys 50. Instal·lat des de fa set anys en el sud de França, Crumb tocarà la bandolina i el banjo el proper dissabe al costat dels seus amics del grup Primitivos del futuro, durant la cerimònia d'entrega de premis.EFE.
• LITERATURA
Torrente Ballester, mereixedor del Nobel
L'escriptor i president del Consello da Cultura Gallega, Carlos Casares, definí ahir Gonzalo Torrente Ballester com «una persona intel·ligent i bondadosa, mereixedora del Premi Nobel de Literatura», encara que, segons exposà, «no ha fet res per conquerir-lo». Casares efectuà aquestes manifestacions durant l'homenatge que ahir varen tributar l'Ajuntament de Ferrol i la Universitat d'Educació a Distància (Uned) a la figura del literat Torrente Ballester en el primer aniversari de la seva mort. Un dels fills, Javier Torrente, assistí a l'acte, en el qual també varen prendre part el batle, Xaime Bello; el regidor de Cultura, Bonifacio Borreiros; el vicerector de la Uned i el biògraf del literat, José Antonio Ponte Far, així com mig centenar de personalitats de la cultura gallega. El fill de l'autor d'«Els gozos i las sombras» s'ha mostrat emocionat i sorprès per la resposta que el poble de Ferrol va tenir en conèixer la mort del pare, i ha assegurat que la família «no esperava aquella reacció».EPR.
Editat en bilingüe «Velázquez»
La Imprenta Artesanal de l'Ajuntament de Madrid ha publicat l'edició bilingüe del llibre Velázquez, basat en els textos originals de William Stirling-Maxwell escrits sobre la figura del pintor Velázquez. Aquesta obra fou publicada per primera vegada el 1855. El batle de Madrid, José María Àlvarez, presentà ahir la publicació en l'Acadèmia de Sant Ferran.EPR.
• ART
El gest i el tacte a «Ragtime»
L'exposició Ragtime exhibeix des d'ahir a Valladolid les obres d'artistes com Antoni Tàpies, Daniel Canogar, Bruce Nauman o Javier Codesal, entre d'altres. La mostra té com a fil conductor les mans i la interpretació del tacte i el gest. Organitzada per la Fundació Municipal de Cultura de Valladolid, on romandrà oberta al públic en la sala Teatro Calderón fins al proper 27 de febrer, aquesta exposició ha tingut la col·laboració dels artistes i diverses galeries. Tot i que la mostra ja ha passat per Madrid i Barcelona, per a la seva arribada a Valladolid s'han incorporat peces.EFE.
• MUSEUS
Joan March rep 36 mil visitants
El Museu March d'Art Espanyol Contemporani de Palma, de la Fundació Joan March, rebé al llarg del passat any 1999 un total de 35.750 visitants. Entre les exposicions temporals, cursos i altres activitats de caràcter didàctic, la mostra de ceràmiques de Miquel Barceló fou visitada per 20.604 persones. Des de l'ampliació del Museu (en 1996) el nombre de visitants oscil·la cada any entre 35.000 i 40.000 persones. DdB.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.