Retorn al paradís

El Centre de Cultura Sa Nostra mostra, a partir d'avui, «Les Balears abans dels humans»

Un esquelet de Myotragus i una ressenya del seus aliments.

TW
0

A partir d'avui, el visitant del Centre de Cultura Sa Nostra es trobarà amb un coetani, un habitant de l'actualitat que patirà diferents transformacions: un ciutadà del segle XVII, un conqueridor català, un àrab, ... fins arribar al primer habitador illenc. Les Balears abans dels humans l'exposició que allà es pot veure, convida el nouvingut a patir aquesta transformació, a viure, durant l'itinerari de la mostra, en una època tan llunyana com la que va transcórrer ara fa cinc mil anys.

La Societat d'Història Natural, que ha organitzat aquesta ambiciosa mostra «Producte Balear», ha hagut de fer un «gran esforç de síntesi», segons assegurava Andreu Ramis, cap de Gestió de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra mentre feia esment que la institució en la qual treballa té especial interès per la natura i predint que la cultura científica està molt oblidada en el si dels centres de cultura. Els comissaris de la mostra són tres membres de la Societat: Antoni Alcover, Margalida Llabrés i Lluís Moragues.

Segons explicava Alcover, la idea de fer una exposició d'aquestes característiques va néixer fa més de dos anys, «i de manera totalment innocent. Ara, després d'aquest període ens sentim orgullosos de com ha sortit i de les moltes col·laboracions de què hem gaudit. Ara, també hi hem treballat molt, i, si no, que ho demanin a Miquel Trias, autor de la Cova del Patir, denominada així pels molts maldecaps que ha duit a l'autor».

Aques ambiciós projecte no només va dirigit als més petits, sinó als petits de mitjana edat i també al públic adult, un públic que es trobarà amb més d'una sorpresa... perquè el món científic està del tot representat i els darrers resultats de les investigacions que ara estan duent a terme s'hi exposaran.