La fusió de les cultures andalusa i palestina, posada a escena per dones

Sa Màniga de Cala Millor acull els dies 22 i 23 la coproducció «Fuenteovejuna»

TW
0

Les dones tenen el poder. Només elles són a escena. L'Auditòrium de Sa Màniga de Cala Millor acollirà, els dies 22 a les 21.30 hores i 23 a les 19 hores, una obra en la qual totes les protagonistes són femenines. Aquestes es mostraran a través del personatge col·lectiu més destacat del teatre universal, Fuenteovejuna, de Lope de Vega, en la versió realitzada per Ana Rosseti i a càrrec del centre andalús d'Andalusia i del Teatre Al-kasaba de Palestina. Dos pobles, l'andalús i el palestí, units per una arrel comuna, es veuen representats per les seves dones per contar damunt de l'escenari una llegenda, la de l'aixecament de tot un poble contra una tirania.

Dotze actrius donaran una lliçó de coratge davant l'abús, la tortura i la humiliació. Una comunitat unida contra la impunitat que a la fi aconsegueix la victòria. L'obra s'ha definida com una festa en què les dones actuen, canten i ballen i en què es fonen la cultura andalusa i la palestina. Una festa d'esperança en la lluita per eradicar la violació dels drets fonamentals i la utilització a les guerres del sexe de la dona com a nou camp de batalla. Les dotze dones protagonistes seran dirigides per Emilio Hernández.

Fuenteovejuna és una coproducció d'Andalusia i Palestina. El centre andalús de teatre entorn de la consolidació d'unes senyes d'identitat, segons manifesta, considera important establir un pont amb la cultura mediterrània i més concretament amb les cultures àrabs de les seves ribes. I una bona manera de dur-ho a terme és a través del teatre.