Canviar d'any només presenta un petit gran problema: les ressaques

TW
0

Canviar d'any només suposa un problema: la ressaca, una sensació que no només afecta els humans sinó també els paisatges.
Ahir a la matinada, Palma, i altres indrets de Mallorca, varen viure els darrers moments de la marxa que tothom duia escrita en el seu rostre. La ciutat oferia un panorama totalment esfereïdor: la brutor era evident a cada passa. Adesar aquest devessall, però, era tasca de les brigades municipals. Adesar els cossos desestructurats era quelcom que havien de fer els seus propis propietaris. Devers les 5 de la matinada ja eren molts els que demanaven una xocolata calenta i desfeta per al cos. Devers les vuit del matí, les cafeteries oferien un aspecte realment insòlit: plenes i amb gent que encara tenia ganes de fer alguna broma.

Varen ser pocs, però, els que varen anar a cercar el primer sol del mil·lenni. En una nit molt freda, el millor era trobar l'aixopluc d'establiments matiners.

Era l'hora de fer el balanç de la nit. El comentari més fet de la nit va ser l'errada que varen tenir els telèfons mòbils en el trànsit del 1999 al 2000. Qui més qui manco tenia algú per felicitar just després de veure les campanades ja fos en la televisió o ja fos en directe en la plaça de Cort.

A la resta de l'Illa també hi va haver molta moguda. La festa solidària d'Artà va tenir una gran acollida de públic, que va omplir el recinte de Sa Central en un acte que ajuntava la diversió amb la solidaritat envers els més desvalguts. A Porreres, la «Karpa» que havien proposat els empresaris del municipi, va funcionar d'allò més bé; a Son Servera, els taulells que hi havia a Ca s'Hereu varen atreure molta de gent... i així a molts d'altres indrets on la gent es va ajuntar per fer les campanades i va optar per deixar el cotxe de banda i fer poble.

Així, la normalitat va ser la tònica en una nit en què tothom esperava que hi hagués desastres de tota casta.