Revistes culturals, opcions per a l'oci i la informació a través de la xarxa

Internet ha esdevingut un aparador per engrescar-se amb l'oferta cultural

TW
0

Amb l'entrada de moltes llars a la xarxa Internet, la distribució de les revistes culturals s'ha adaptat al canvi. Cada cop són més les que afegeixen una versió electrònica de la seva edició en paper, i altres les concebudes i creades exclusivament com a revista per a internautes. El resultat és la proliferació de revistes culturals a la xarxa, distingides pels seus continguts però unides per un denominador comú: la seva vocació d'elements engrescadors per a la cultura, que proposen i sovint reclamen com a condició indeslligable de la seva existència la participació dels seus lectors.

La varietat és a l'ordre del dia, tot i que hi predomini la possibilitat oferida al lector de participar amb les seves creacions i penjar els seus escrits a Internet. Un exemple el trobam a Poesia, revista creada a la xarxa ara fa tres anys com a versió electrònica de la revista Poesia, al desembre de 1996, que combina la publicació d'articles i estudis especialitzats amb la col·laboració dels lectors. Nascuda amb un monogràfic dedicat a Wislawa Szymborska, Poesia presenta un sumari variable en el qual compareixen entrevistes, crítiques literàries i, sempre, composicions dels lectors.

Opció més informativa que no pas interactiva és la presa per la Revista Magnètica 1991, que aplega en el seu sumari articles de coneguts periodistes o figures destacades en el marc cultural català: l'escriptora Maria Antònia Oliver, Enric Casasses i Víctor Martínez Gil en són alguns.