L'OCB viurà una Nit de la Cultura en companyia de les institucions balears

Mir presentà ahir el calendari del 2000, dedicat a Guillem d'Efak

El calendari combina la reproducció d'obres de Maria Carbonero i poemes de Guillem d'Efak.

TW
0

Per primera vegada en els tretze anys d'història que té la Nit de la Cultura organitzada per l'Obra Cultural Balear, el Casino de Mallorca acollirà anit la gala d'entrega dels Premis 31 de desembre amb la presència més que notable dels representants de les institucions insulars.

Serà, segons comentà el seu president Antoni Mir, una situació que suposa «normalitat», ja que «és lògica la participació dels representants de les màximes institucions de la nostra societat» en «un acte que reuneix de fa tants anys un miler de persones».

El president de l'entitat comparegué ahir als mitjans de comunicació per presentar el programa de la que serà una nit de reunió i tertúlia, actuacions, suport institucional a la tasca desenvolupada per l'OCB però, sobretot, un reconeixement a aquelles candidatures valorades positivament pel jurat dels premis per destacar en diversos àmbits de la cultura de les Illes.

Creats fa tretze anys «per estimular les persones a l'acció cívica», els Premis 31 de Desembre són per Antoni Mir un «reflectiment de la vitalitat cultural dels nostres països». A banda del Premi Bartomeu Rosselló Pòrcel, destinat a reconèixer una persona menor de 31 anys que hagi excel·lit en el camp de l'animació cultural, de la investigació o de la creació, que ha estat declarat desert, les distincions en les altres modalitats han recaigut en personalitats o institucions que comparteixen denominador comú: l'haver contribuït, per diverses vies, a la defensa i la conservació de la llengua i la cultura catalana.

Tres seran les entitats i altres tres les personalitats que aquesta nit recolliran llur guardons. L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears rebrà el Premi Francesc de Borja Moll, l'Encontre de teatre en català a l'ensenyament secundari el Premi Emili Darder, mentre que la Universitat de València rebrà, en el seu 500è aniversari, el Premi Gabriel Alomar. Pel que fa a les personalitats, el Premi Josep Maria Llompart recaurà en Maria Ferret Espanyol per la seva dedicació a l'escoltisme; el Bartomeu Oliver distingirà Antoni Torrens, impulsor de nombroses activitats arrelades a les manifestacions de caràcter popular del nostre país; i amb el Miquel dels Sants Oliver es reconeixerà la tasca de recuperació de la Correspondència de Joan Mascaró realitzada per l'historiador Gori Mir.