TW
0

Geòlegs de la Universitat d'Oviedo han localitzat vora un penya-segat de la localitat de Villaviciosa les petjades juràssiques d'un dinosaure sauròpode que ara per ara són les millor conservades d'Espanya, amb una antiguitat de 150 milions d'anys.

El geòleg de la referida universitat, José Carlos García Ramos, autor de la troballa, amb els també geòlegs Laura Piñuela i José Lires explicaren que Astúries és la regió espanyola amb el major jaciment de petjades de sauròpodes, i subratllà que les del penya-segat de Quintueles són «indubtablement» les millor conservades.

Anteriorment ja s'havien trobat algunes petjades d'aquests animals però mai cap amb tant de detall. A més d'això, també s'ha descobert que aquestes tenen una morfologia lleugerament diferent, cosa que significa que probablement degueren existir diferents varietats d'aquesta espècie en el temps juràssic. Per poder aprofundir en aquesta hipòtesi està previst que s'enceti una investigació per tal de poder-ho confirmar.

Les dues petjades trobades, que es conserven en un estat «excepcional» segons els geòlegs, corresponen als peus d'un sauròpode, un dinosaure herbívor de quatre peus que solia fer uns dotze metres d'alt i vint de llarg i que habitava a les costes asturianes.