Nicolás Forteza L'antiga galeria d'art Bearn, al carrer de la Concepció de Palma, inaugura anit una exposició del pintor mallorquí Nicolás Forteza. Es tracta d'un esdeveniment molt especial per a l'artista, que celebra amb aquesta la seva mostra individual número 100. Ideada com una commemoració, la mostra permet al públic conèixer l'obra més recent d'aquest famós pintor de paisatges de la nostra Illa, que s'ha mantingut fidel a un estil i una concepció de la pintura d'ençà de la seva primera exposició individual, al Centre de Belles Arts de Palma l'any 1951. Al llarg d'aquests 48 anys, les seves pintures s'han exhibit en sales de punts molt diversos, tant en nombrosos municipis de l'Illa (Felanitx, Sóller, sa Pobla, Manacor, Inca), de les Balears, de l'Estat (Barcelona, Madrid, Granada, València, Bilbao, Sevilla) i de l'estranger (París, Londres, Puerto Rico, Hannover, Grandville, Ginebra i Luxemburg). DdB.
La col·lecció Thyssen, quasi al complet Carmen Thyssen-Bornemisza inaugura aquest vespre a Barcelona l'exposició De l'impressionisme a l'avantguarda a la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, una mostra de 66 pintures i una escultura de la seva col·lecció particular, fet que suposa la major exposició de les que ha organitzat ara per ara amb algunes de les seves 700 obres. La mostra inclou cinc pintures de Gauguin, la mateixa xifra que representa Joaquín Torres-García. Entre la resta d'artistes representats es troben Casas, Mir, Zuloaga, Degas, Monet, Pissarro, Renoir, Sisley, Sorolla, Toulouse—Lautrec, Dérain, Dufy, Matisse, Picasso, Vlaminck, Kandinsky, Kirchner, Nolde, Delaunay, Gontxarova i Miró. L'única escultura de la mostra és El somni, el bes de l'àngel, d'Auguste Rodin (1911). De l'impressionisme a l'avantguarda a la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza estarà oberta al públic fins al 20 de febrer de l'any vinent a la Sala d'Exposicions de la Fundació Caixa Catalunya a l'edifici de la Pedrera de Barcelona. EPR.
•LITERATURA
Centenari d'Emilio Prados Poeta, editor i pintor, el malagueny Emilio Prados (1899—1962) va ser un dels integrants menys coneguts de la Generació del 27, i el seu centenari se celebra ara amb una exposició inaugurada ahir a la Residència d'Estudiants de Madrid. La mostra, el comissari de la qual ha estat Francisco de Chica, reuneix un conjunt de llibres, revistes, pintures, dibuixos, fotografies i cartes que recreen el món de Prados i mostren aspectes que el formaren com a home i com a artista, com també la seva relació amb altres figures de l'avantguarda. No hi falten objectes personals, quaderns, llibres d'apunts i poemes dedicats, i les cartes que Prado adreçà a amics com García Lorca, Manuel Altolaguirre, Gerardo Diego i Manuel de Falla. EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.