TW
0

El centre de Cultura de sa Nostra fou l'escenari ahir vespre de l'espectacle audiovisual Makama Nye digirit i protagonitzat per Dunia Hédreville.

Un espectacle innovador en extrem i molt vistós amb el qual es donaren a conèixer els dotze temes del compacte que dóna nom a l'espectacle i que se centra en la imatge d'una dona embarassada del planeta Terra.

Al començament no es canta en cap llengua, la veu d'Hédreville, en ocasions acompanyada per percussions, transmet únicament i exclusiva sentiments a través del seu so. El mateix so també crea espais i suggereix imatges. Mitjançant una projecció audiovisual es plasmen les imatges del so, mentrestant, el cant mou el cos i contribueix a expressar el que comunica el so.

No és fins al final quan surt la paraula. Després del so, de la imatge i el moviment, la paraula verbalitza tot aquest món de sensacions tancant aquest cercle que comença amb el so de la veu. Un espectacle complet amb l'objectiu de transmetre sentiments i sensacions que provoquin un estat d'inquietud i alerta i que mogui el públic a connectar amb el seu interior per analitzar la devastació del planeta a un ritme vertiginós sense que ningú no s'atreveixi a aturar aquest procés.

L'espectacle comença amb una immensa obscuritat i amb la projecció a la pantalla d'una imatge indefinida que en apropar-se es va fent de cada cop més nítida fins a convertir-se en una dona embarassada. El seu ventre esdevé a la fi la imatge del planeta Terra, que s'enfoca en el continent africà. Així comença una successió d'imatges de l'apartheid de ciutat de Soweto, a Sud-àfrica.

Kosi, himne de Sud-àfrica, enceta el contingut sonor de l'espectacle que seguidament donarà pas al poema Àfrica, d'Elena Soto, acompanyat d'una dansa amb la finalitat de començar a aprofundir en la recerca de la part obscura de l'home.