El voltor negre es dóna a conèixer als més petits per garantir-ne la preservació

Un audiovisual divulga la necessitat de preservar-lo entre els nins de fins a 12 anys

TW
0

La Fundació per a la Conservació del Voltor Negre, en col·laboració amb el Govern i la Banca March, ha iniciat un programa d'informació adreçat als més joves amb l'objectiu de conservar aquesta espècie. D'aquesta manera, mitjançant un audiovisual de trenta minuts de durada, s'ensenya als alumnes de Primària i primers cursos de Secundària totes les característiques físiques d'aquestes aus, així com l'evolució que ha sofert en el temps per sobreviure i el perill d'extinció en què es troba actualment.

Ahir foren els alumnes de Sant Francesc, l'institut de ses Estacions i del col·legi públic Gabriel Alzamora els que gaudiren d'aquesta experiència que s'estendrà progressivament a altres centres docents. A aquesta primera emissió de l'audiovisual hi fou present, entre d'altres autoritats, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que destacà l'objectiu darrer d'aquesta iniciativa; «aprofundir en la sensibilitat dels més joves per atorgar-los una formació i consciència mediambiental que garanteixi en un futur la continuïtat d'aquestes espècies en perill i la preservació de la natura en general».

En un llenguatge planer i divertit, a mena de còmic i en primera persona, un voltor dóna compta de l'arribada dels seus avantpassats abans que els primers pobladors. Eren temps en què compartien territori amb el ferreret i el Myotragus balearicus. En arribar els primers assentaments de població varen tenir una caça molt fàcil amb el Myotragus, una cabra petita, de cames curtes, de pèl llarg, que no tenia por de les persones; les varen caçar de manera abusiva fins que es varen extingir. Però el voltor negre es va adaptar a la nova alimentació.