Guinovart, a Ca n'Apol·lònia
Aquest dissabte, dia 13 de novembre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició de pintures de Josep Guinovart al Centre Cultural de Ca N'Apol·lònia de Son Carrió. A la mostra s'hi podran veure devers 25 obres, a partir de tècnica mixta damunt tela i fusta, totes elles realitzades en el 99 per a aquesta ocasió, per la qual cosa el conjunt es presenta dins d'una mateixa unitat temàtica, fent referència constant a la Mediterrània, les obres es presenten a partir de diferents mides que van des de 40x40 a 240x240. La mostra restarà oberta al públic fins dia 2 de gener del 2000, i l'horari de visites es durà a terme cada dia, inclòs els festius, de les 18 a les 21 hores. L'objectiu de Ca N'Apol·lònia és el d'oferir, una vegada a l'any, una expressió cultural d'àmbit internacional, com ja ho va ser, fa dos anys, amb l'obra de José Manuel Broto, i la darrera de Jim Bird. DdB.
Fundació Trobada
Aquest dissabte, a les 20 hores, la Fundació Trobada de Manacor inaugurarà l'exposició amb obres d'Àngel Baldovino, Félix Llorca Fernández, Pep Boix, Aina Mascaró Vives, Miguel Salich, José Munar i José Joaquín Llach. Enguany Colonya Caixa de Pollença col·laborarà amb els actes culturals que tindran lloc en aquesta sala d'Art i de Cultura del passeig Ferrocarril número 14 de Manacor. DdB.
• SUBHASTA
Venut un 'Nenúfars' per 3.610 milions
Una tela de la sèrie dels Nenúfars de Claude Monet va ser subhastada per una suma superior a 22 milions de dòlars (3.610 milions de pessetes) dilluns a la nit a Christie's de Nova York, que havia estimat aquests Nenúfars en uns quinze milions de dòlars (2.250 milions de pessetes). A començaments de la nit, El pont de Trinquetaille, tela pintada a Arles (sud de França) per Vincent van Gogh el 1888, va ser subhastada per una suma superior a 15 milions de dòlars (2.468 milions de pessetes). Aquestes subhastes inauguren la setmana de grans vendes de la tardor a Nova York, que inclouen obres de Picasso, Cezanne, Renoir, Chagall, Bonnard i Toulouse Lautrec. AFP.
• LITERATURA
Graves publica «La casa de la memòria»
L'escriptora Lucía Graves, filla de Robert Graves, ha publicat la seva primera novel·la, La casa de la memoria (Seix Barral), en la qual narra la història d'una jove del barri jueu de Girona que ha d'exiliar-se amb la seva comunitat després de l'expulsió decretada pels Reis Catòlics el 1492. A través de l'èxode de la protagonista, Alba, l'autora dibuixa una dona moderna i forta que treu partit dels obstacles que se sumen a l'exili, que té tres destins: Perpinyà, Venècia i Tessalònica. Fins a arribar a Venècia, Alba memoritza el llibre de la càbala del qual depèn el futur espiritual de l'èxode jueu, per això recorda cada passatge del text imaginant-lo en una zona de la casa de Girona, «la casa de la memòria». DdB.
Margarida Aritzeta, a Sa Nostra
L'escriptora catalana Margarida Aritzeta va pronunciar ahir, al Centre de Cultura Sa Nostra, una conferència dins el cicle de literatura catalana sota el lema Canvi de mil·lenni: la literatura catalana, a debat (per una alternativa crítica). La catalana és llicenciada en Història Moderna i doctora en Filolofia Catalana. Actualment exerceix de professora de literatura catalana a la Universitat Rovira i Virgili. En el camp de la narració destaca amb obres com Quan la pedra es torna fang a les mans, premi Víctor Català, Vermell de cadmi, Emboscada al gran Nord i Atlàntida. DdB.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.