Ono s'estrena en el mecenatge artístic amb l'edició del catàleg de Vicente López

El volum, realitzat per l'expert José Luis Díez, va ser presentat a la Fundació Miró

D'esquerra a dreta, Carlos Luengo, José Luiz Díez, Joan Fageda, Carme Feliu, Aurelio Torrente, Pere A. Serra, Maria Antònia Munar i Maximilià Morales. | J.M.

TW
0

Gràcies a la iniciativa privada de l'empresa Ono i a l'impuls de la Fundació de Suport a la Història de l'Art Hispànic ha vist la llum el catàleg raonat del pintor valencià Vicente López, el qui, contemporani a Goya, fou el millor retratista a la cort de Ferran VII. L'obra, editada en dos generosos volums amb l'estudi de la vida i l'obra de l'artista, també realitzada pel responsable de la secció de pintura i escultura del segle XIX del Museu del Prado, José Luis Díez, va ser presentada ahir a la Fundació Miró en un acte al qual assistiren els representants de les entitats que hi han pres part.

L'acte s'inicià amb les paraules del director de la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma, Aurelio Torrente, qui aprofità l'avinentesa per felicitar per la «merescuda» concessió de la Gran Creu d'Alfons X el Savi a Pere Antoni Serra, assistent a la presentació en qualitat de president d'Ono a Mallorca. Torrente cedí la paraula a Diego del Alcázar, vicepresident de la Fundació de Suport a l'Art Hispànic, qui emfasitzà la importància de la iniciativa privada d'una empresa com Ono, «que tantes sorpreses ens donarà en l'àmbit de les telecomunicacions», en aquesta empresa cultural.

En representació d'Ono, Pere Antoni Serra comentà l'encert que aquesta empresa «que ens molesta amb les síquies que fa pels carrers» tengui «l'hermós detall de participar en l'elaboració d'aquesta obra, que treu a la llum un artista no prou conegut», sovint eclipsat per la dissort de ser contemporani de Goya: en aquest sentit, Serra remeté a la teoria de «l'artista i les seves circumstàncies, que deia Ortega y Gasset».