Localitzen a Madagascar els fòssils de dinosaure més antics del món

TW
0

Les mandíbules de dos dels tres dinosaures més antics que s'han trobat, i les restes de vuit animals prehistòrics més, han estat desenterrats per un grup de paleontòlegs que treballen a Madagascar, segons informa la revista Science. La col.lecció de fòssils, exquisidament conservada, proporciona un quadre detallat de la vida durant els temps més remots dels dinosaures i els mamífers; un quadre que fins ara no acabava de quedar clar.

Els fòssils es remunten a un període que resultava difícil de desxifrar per als paleontòlegs, entre la meitat i el final del període Triàsic (fa entre 225 i 230 milions d'anys). A començaments d'aquest període, una varietat de rèptils, amfibis i altres animals vertebrats poblaren la Terra. Per proximitat, se sap que aparegueren aleshores els primers dinosaures; però la dispersió dels fòssils trobats deixava oberts molts d'interrogats per als científics sobre què havia passat en l'intermedi.

Ara els fòssils acabats de descobrir proporcienen una identitat virtual dels animals del Triàsic mitjà i final a Madagascar. Per començar, l'equip d'investigadors va trobar dos nous dinosaures que semblen anteriors a l'Herrerasaure i Eoraptor, que són els dinosaures considerats fins ara com els més antics. Dels nous dinosaures trobats se sap que eren prosauròpodes, herbívors, amb caps petits i colls llargs, i que podien caminar sobre dues o quatre potes.