Dibuixos de Xam
El Centre de Cultura de Sa Nostra inaugurà ahir l'exposició de dibuixos de Pere Quetglas «Xam», en què s'apleguen prop d'una quarantena de treballs, la major part dels quals romanien encara inèdits. L'exposició dóna compte de la varietat de tècniques que emprà l'artista i l'experimentació en què s'involucrà. S'hi reuneixen treballs pertanyents a sèries molt diverses, com les de toreros, «manolas», arlequins o del circ, que han estat catalogades com a passa prèvia a la seva exhibició. DdB.
50 anys de Dau al Set
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona inaugurà ahir una exposició per commemorar el 50è aniversari del grup català Dau al Set, que en els anys 40 i 50 formaren diversos artistes catalans d'avantguarda, entre els que figuren Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Joan Brossa. La mostra és la primera col·laboració del MACBA amb el Centre d'Art Santa Mònica, i és una continuació de la que es va organitzar l'any passat al museu amb el departament de Cultura de la Generalitat amb l'objectiu de mostrar, especialment, en el context cultural barceloní en què va néixer la revista Dau al Set. La mostra inclou bona part de les obres de la primera exposició conjunta de Modest Cuixart, Joan Ponc i Antoni Tàpies que es va organitzar el desembre de 1949 a l'Institut Francès de Barcelona. EFE.
• LITERATURA
Presentació de novetats de Documenta
L'Editorial Documenta Balear presenta avui, a l'Aula A del Centre de Cultura de Sa Nostra una de les seves darreres novetats. Es tracta de Carnaval, codolades i teatre popular. La dissidència a la Mallorca caciquista (1875-1923), treball realitzat per la historiadora Isabel Peñarrubia Marquès, que serà presentat per l'autora i per Josep Melià. Un altre acte de presentació de novetats va ser el que l'Editorial Documenta Balear organitzà ahir a Madrid, a la Llibreria Blanquerna, on es presentà el poemari d'August Bover En pèlag d'amor. La introducció al volum anà a càrrec del conseller de Cultura del Govern balear, Damià Pons. DdB.
Ferotge novetat de Terenci Moix
Terenci Moix (1942, Barcelona) torna a la càrrega amb Chulas y famosas, llibre editat per l'Editorial Planeta que culmina la trilogia iniciada amb Garras de astracán i Mujercísimas. En aquesta ocasió l'autor català realitza «una crítica en profunditat de la societat espanyola de la fi del mil·lenni, és a dir, de l'Espanya del PP». Per a això utilitza el diari de Miranda Boronat, rica catalana i lesbiana vocacional, pel que desfilen milionàries infames, tops models sospitoses, aristòcrates pirades i famosos de drapet. «No ataco la premsa del cor, sinó la fauna que pobla les seves pàgines. Els famosos estan com a part del lot, com a teló de fons», ha aclarit Moix, qui també ha volgut deixar clar que l'important no és saber quin personatge real s'amaga darrere dels seus personatges de ficció. EPR.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.