«7 d'un cop» o la cuina mediterrània vista pels millors xefs de Mallorca

Un llibre recull les receptes del menú pro Kosovo que prepararen els set cuiners

TW
0

El restaurant de Cas Puers, a Sóller, va ser ahir l'escenari de la presentació d'un llibre singular dins la bibliografia gastronòmica de les nostres Illes.

Amb el títol-títols de 7 de un golpe, 7 at one stoke, 7 auf einen Streich, l'editorial Al punto presentà les receptes dels qui avui dia es consideren els set millors xefs de l'Illa i que s'aplegaren per primera vegada fa uns mesos per oferir a l'hotel Read's de santa Maria un menú conjunt en benefici dels damnificats de la guerra de Kosovo, gràcies al qual es recaptaren quatre milions de pessetes.

Segons explicà ahir a Sóller el cuiner del Read's, Marc Fosh, «el sopar de Kosovo va ser un èxit. El menú es decidí en un sopar que férem els set cuiners junts i també decidírem a sorts quin seria l'ordre dels plats dins el menú. Va ser quelcom bonic i ens consta que els doblers que es varen recaptar varen arribar als nins de Kosovo».

Segons s'explica al pròleg del llibre, «els set cuiners varen voler ajudar els refugiats amb el que millor sabem fer: cuinar. El resultat va ser un menú com mai no s'havia vist a Mallorca».

Aquests set cuiners, els mateixos que ara han immortalitzat el menú en el llibre, són Marc Fosh (Read's) Gerhard Schwaiger (Tristán), Benet Vicens (Béns d'Avall), Koldo Royo, Joan Torrens (Es Baluard), Otilio Muñiz (Plat d'Or) i Roland Trettl (Cas Puers).