Matilde Asensi
Matilde Asensi és una jove infermera d'Alacant que a les estones lliures escriu; no coneixia ningú en el món editorial i va cercar per Internet un editor per al seu primer manuscrit, El salón ámbar, que «entusiasmà» diversos experts, però finalment va ser Plaza Janés qui se'n va dur el gat a l'aigua. «Tenim l'Arturo Pérez Reverte femení, una escriptora de raça», afirma la directora d'autors espanyols de Plaza Janés, Clara Fernández de Blas, qui presentarà el llibre de Matilde Asensi la setmana que ve a Madrid. «Aquesta història, que podria ser quelcom habitual entre els nous escriptors, no és corrent, una gran firma sols posa messions per un valor segur, però en aquest cas estam davant d'una jove que posseeix molta d'imaginació i un poder d'investigació que fa que el seu treball sigui una cosa molt poc comuna a Espanya, si exceptuam el cas de Pérez Reverte», precisa. EFE.
El cantar de Mio Cid
El Cantar del Mio Cid va ser un encàrrec de Rodrigo Díaz de Vivar, del qui es compleix ara el IX Centenari de la seva mort, a un poeta àrab, probablement berber, que estava al seu servei en el segle XI, segons la investigadora Dolores Oliver, de la Universitat de Valladolid. Oliver presentarà una ponència sobre la figura de Rodrigo Díaz de Vivar en el Simposi Internacional sobre Edició i Comentari de Texts Medievals Espanyols que se celebrarà a Madrid a partir d'avui i fins al 23 de setembre. La tesi de la professora Oliver contradiu la tradicional que atribueix l'autoria del Cantar del Mio Cid a dos autors anònims del segle XII, l'obra del qual va ser posteriorment copiada per Pedro Abad el 1307. EFE.
• Història
Revolució dels Clavells
Otelo Saraiva de Carbalho, Vasco Lourenço i Antonio Rosa Coutinho, tres dels militars que protagonitzaren la revolució dels clavells a Portugal, recordaran aquest esdeveniment la propera setmana a Pontevedra, en un curs específic organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. Aquest curs està dedicat al 25è aniversari del moviment militar i popular que acabà amb la dictadura portuguesa i va influir en els esdeveniments posteriors que dugueren Espanya a una democràcia parlamentària. El curs serà inaugurat avui pel director de la UIMP a Galícia, Ramón Villares, i pel professor d'Història contemporània de la UNED, Hipólito de la Torre, director del curs. En el curs participaran nombrosos historiadors i protagonistes de la revolució i tindrà el punt clau en una taula rodona que se celebrarà dimecres. EFE.
• Art
II Circuit Segòvia
Prop d'un centenar d'artistes alternatius procedents de tot Espanya han participat en el II Circuit de Perfomances Segòvia 99, i en el qual el centre històric de la capital segoviana ha estat escenari d'accions estètiques en les quals es combinen expressions artístiques com la pintura, l'escultura o el teatre. L'encontre ha servit també com a punt de trobada per als principals artistes d'avantguarda que fan feina a Espanya i que compten ja amb projecció internacional, tals com els asturians José Ajenjo i Anxel Nava o el català Josep Abril. Durant tot el cap de setmana, els segovians han vist als carrers de la capital accions o perfomances amb títols i temàtiques tan dispars com El gran circo de pulgas, Pasión distorsión o Como suena el estornudo de una esfinge en les quals els artistes desplegaren sense límits tota la seva capacitat creativa i provocadora. EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.