Universitats de la xarxa Joan Lluís Vives
El rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, participà divendres passat en l'acte d'inauguració del monument Les columnes de l'Autònoma, obra de l'escultor Andreu Alfaro que ha estat col·locat a la Universitat de les Illes Balears. El monument, nou referent d'identificació de la UAB, tant des del punt de vista simbòlic com per la seva potència expressiva, vol ser símbol de la unió i participació de les universitats que integren l'Institut Joan Lluís Vives. Així, al voltant de les torres s'han ubicat uns blocs de pedra amb inscripcions de totes les universitats que integren l'Institut Joan Lluís Vives, entitat de la qual és participant la Universitat de les Illes Balears. L'acte va ser presidit per Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya.
Premi Boccaccio Europa
L'escriptor andritxol Baltasar Porcel va rebre ahir a la localitat italiana de Certaldo, a Florència, el premi Boccaccio Europa, en reconeixement a la seva trajectòria literària i en especial al seu llibre Mediterrània, en què es fa palesa la dedicació de l'escriptor en la defensa de l'esperit i caràcter mediterrani. També recollí el guardó en la seva modalitat local, el premi Boccaccio Itàlia, l'escriptor Mario Luzi. L'acte, que es desenvolupà ahir a la nit, comptà amb l'assistència de nombroses personalitats del món cultural i polític. DdB.
? Art
Madrid invertí 2.000 milions en obresEl Ministeri d'Educació i Cultura invertí al llarg de 1998 un total de 2.000 milions de pessetes en l'adquisició de 167 lots de peces artístiques destinades als diferents museus estatals. Part d'aquestes obres es van destinar al Museu d'Arts Decoratives, en el qual un total de 3.000 persones han visitat fins a la data l'exposició Noves Adquisicions, inaugurada el passat mes de juliol i que romandrà oberta fins al proper dia 20. D'entre les més de mil peces que han enriquit els fons d'aquest museu, destaca una taula de marbre i pedres dures realitzada a principis del segle XVII a la manera de la Roma antiga.EPR.
Mestres de parets de Ferreries
La Biblioteca Municipal de Ferreries ha publicat a la col·lecció Monografies Ferrerienques l'estudi realitzat per Jaume Febrer Pons sobre els «mestres de parets» d'aquest municipi menorquí. El treball explica les singularitats de les construccions realitzades amb pedra seca, característiques de les finques agrícola"ramaderes i les zones rurals menorquines. Febrer explica que «pels menorquins que hem nascut i viscut en aquesta illa, la pedra, en les seves diverses formes, pertany a la nostra identitat, que és la identitat de la terra». L'obra inclou una explicació dels 16 mestres de paret de ferreries, començant per Bartomeu Pons Piris i concloent amb Jeroni Coll Florit.EFE.
? Literatura
El Quixot en vers
Com si no fos prou la tasca que suposà a Miguel de Cervantes la creació de El Quixot, a un poeta espanyol no se li ha acudit altra cosa que reescriure en vers antic la vasta novel·la del cavaller errant. L'orgullós compositor d'aquests versos és Enrique del Pino, nascut l'any 1940 a la localitat andalusa de Màlaga i que s'ha dedicat durant molts d'anys a escriure i dirigir teatre. Del Pino assegurà que el resultat del seu treball, compost per 14.000 versos, és «El Quixot talment; jo només he tengut la paciència de traduir-lo i donar-li rima poc a poc, sense desnaturalitzar la novel·la».EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.