La Miró, centrada en «l'art subversiu» on es combina tradició i tecnologia

La Fundació inaugura anit una col·lectiva de mestres gravadors escocesos

Els artistes presentaren ahir l'exposició als mitjans. | C. VIERA.

TW
0

Després de l'àmplia exposició dedicada als gravats realitzats per Joan Miró amb Joan Barbarà, la Fundació Pilar Juncosa i Joan Miró de Palma torna a dedicar una de les seves sales a mostrar estils i tècniques d'aquesta modalitat artística. Es tracta de la col·lectiva de vuit mestres gravadors escocesos que, des d'aquest vespre, es podrà visitar a l'espai Zero del centre.

Emmarcada sota el significatiu títol ecaUmiró, la mostra reuneix un total de 25 obres de mestres gravadors de l'Edimburg College of Art Summer School, centre que s'ha vinculat d'anys enrere als tallers de la Fundació i ha mantingut amb el centre mallorquí programes d'intercanvi. L'exposició ha estat coordinada per Joan Insa amb la col·laboració de Joan Oliver, i reuneix els treballs de George Donald, Digby Maass, Jane Hyslop, Joan Smith, John Brown, Elspeth Labm, Hugh Buchanan i Ribert Rivers.

La mostra fa palesa la diversitat d'estils, en els quals es constata la riquesa de mitjans i tècniques que s'apliquen en la realització del gravats. Així, la diversitat s'estén des dels més purs gravats de fusta fins a separacions a color per serigrafia generades per ordinador, mentre que resulta comú el desig d'explotar la riquesa dels processos de gravat i aconseguir les més personals formes d'expressió.

Un dels artistes representats, George Donald, destacà especialment el fet que els avanços tecnològics s'hagin incorporat a les tècniques de creació del gravat: «En el gravat és possible combinar els mètodes i les tècniques rudimentaris amb els més sofisticats».