Falsificació de Van der Weyden
A pocs dies de l'obertura d'una exposició consagrada al gran pintor flamenc Rogier van der Weyden al Museu de Belles Arts de Tournai, al sud de Bèlgica, els experts han descobert que el quadre La Verge amb el Nen era una falsificació. El quadre, que pertanyia al museu d'ençà de 1928, no era del segle XV sinó de principis del XX, i va ser copiat pel restaurador Joseph van der Veken. Tot i no ser considerat fundador de l'escola flamenca del segle XV, la influència de Van der Weyden va ser considerable tant a Bèlgica com a França, Itàlia i Espanya. Després de fer una radiografia de la tela, els experts varen concloure que no era una obra original, i assenyalaren que les noves tècniques d'examen d'obres d'art faran cada cop més freqüents descobriments d'aquest tipus.EFE.
• LITERATURA
La filla d'Ingmar Bergman
La periodista Linn Ullman, filla del cineasta suec Ingmar Bergman i l'actriu i directora noruega Liv Ullmann arriba a Espanya per presentar la seva primera novel·la, Abans que no t'adormis, una reflexió sobre el desencís amorós i la fragilitat a què estan sotmeses les relacions familiars. La noruega, que sap que els seus llinatges la perseguiran tota la seva vida, tracta amb aquest llibre de deslligar-se de la seva influència i evitar que la seva tasca es consideri un relat de les relacions entre els seus pares, dos dels escandinaus més famosos del segle. La traductora al castellà de la novel·la, Kirsti Baggethun considera que l'obra «té ben poc d'autobiogràfic, ja que res al llibre no recorda la realitat que ha viscut la jove escriptora».EFE.
• EXPOSICIONS
Més de 700.000 visitants al Xacobeo 99
Més de 700.000 persones varen visitar al llarg dels vuit primers mesos de l'any les exposicions promogudes per la Conselleria de Cultura, tant a Galícia com a l'exterior, a través de la programació del Xacobeo 99. L'àmplia proposta expositiva, conformada per mostres que s'han inaugurat d'ençà del gener, va ser dissenyada amb l'objectiu d'incidir en la difusió i l'estudi de la tradició xacobea i el seu patrimoni històric. Les exhibicions s'han pogut veure a diverses ciutats gallegues, espanyoles i d'altres països europeus i americans.EFE.
Retrospectiva del «Mag» Chardin
Jean Simeon Chardin, el «gran mag amb les seves composicions mudes», com el definí al seu dia el filòsof Diderot, i pintor de la vida quotidiana del segle XVIII, serà homenatjat, en els 300 anys del seu naixement, amb una retrospectiva centrada en les seves principals creacions. L'exposició de Chardin, «artista subversiu que s'ignora», segons el descriu el director del Louvre Pierre Rosenberg, s'obre el proper dia 10 al públic i es clausura el 22 de novembre. Chardin, que obrí les portes de la pintura moderna pràcticament sense moure's de casa, va ser ja objecte d'una retrospectiva a França fa 20 anys.EFE.
• PATRIMONI
Pressupost per a les Ciutats Patrimonials
El Grup de Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat acordà ahir sol·licitar al Ministeri d'Educació i Cultura que inclogui als seus Pressuposts Generals de l'Estat una partida econòmica per finançar els seus projectes. Aquest és un dels principals acords presos pels batles de les vuit ciutats Patrimoni de la Humanitat, que ahir celebraren a Àvila la seva primera reunió després de les passades eleccions municipals, segons explicà el president del grup, Agustín Díaz de Mera.EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.