Mallorca rep un bocí d'Àfrica a través d'uns cursos de cuina d'arreu del món

Una dona etíop, Zemam Tekle, farà un curs de cuina africana al Casal de Joves

TW
0

La cuina africana és un misteri per molts de nosaltres, que vivim en països europeus. A través d'un petit curs de cuina organitzat pel Casal de Joves Central de Palma per als dies 26 i 31 d'agost, els mallorquins d'entre 14 i 30 anys (encara que també la gent d'edats superiors i inferiors a aquestes) tindran una magnífica oportunitat per conèixer de prop les peculiaritats de la cuina d'un continent que sembla més llunyà del que realment és.

El curs serà impartit per una dona procedent d'Eritrea (al nord d'Etiòpia), anomenada Zemam Tekle. Viu a Mallorca des de fa 3 anys, i enguany és la segona vegada que participa en els cursos de cuina diversa del Casal de Joves, que solen tenir molt d'èxit. «Tot el que sé de cuina africana, ho he après de ma mare», ens digué Zemam, cosa que garanteix l'autenticitat de les seves receptes.

El Casal de Joves Central ha preparat un curs de cuina i sopar que va començar el passat dia 15 de juliol. Està dividit en cinc mòduls que ensenyaran cinc tipus de cuina diferents: dos mòduls de cuina d'arreu del món, dos de cuina d'estiu i un de cuina per lligar. El curs de cuina africana conforma el darrer dels cinc mòduls, i tanca el curs del Casal.

L'ingredient bàsic per a tots els plats d'aquesta classe de cuina és una varietat de pebre vermell. Ells l'anomemen berbere. Amb aquest ingredient es prepara una pasta, semblant a un paté, que és la base de la cuina etíop. El berbere s'ha de mesclar amb una combinació de 12 castes d'espècies, alls, ceba, mantega i aigua. El resultat final és el dilik.