Restauració de la taula de sant Jordi
La Caixa d'Estalvis de les Balears Sa Nostra col·laborarà amb el Bisbat de Mallorca en la restauració de la taula de sant Jordi, de Pere Nicard, datada en la ciutat de Palma en el segle XIV. Segons va informar l'entitat financera, aquesta iniciativa va ser aprovada per la Comissió Diocesana de Patrimoni i per la Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca. Una vegada acabada la restauració, l'obra serà exposada en el Centre de Cultura de Sa Nostra, juntament amb una àmplia informació gràfica i documental sobre tot el procés. Del retaule de sant Jordi, única obra que es té de Pere Nicard, només se n'ha conservat el carrer central i tres compartiments del bancal. La composició de la taula principal mostra, en un primer pla, sant Jordi, armat i muntat en un cavall blanc, que clava una llança a la boca del dragó, i, en un segon pla, la princesa.EFE.
• Publicacions
Editen contes de Coloane
La soledat, l'instint de supervivència i la lluita descarnada de l'home amb la Natura són els elements que predominen en els contes de l'escriptor xilè Francisco Coloane, que recentment han estat reunits i publicats per dues editorials. Ambientats en les terres de la fi del món, com són la Patagònia, la Tierra de Fuego, Punta Arenas o l'Antàrtida, els Cuentos completos de Coloane, editats per Alfaguara, i els Cuentos escogidos, publicats per Ollero i Ramos, mostren un món hostil, en el qual l'home es veu reduït al seu instint animal, però manté els defectes propis de l'ésser humà: la cobdícia, la lluita de poder i la crueltat. EFE.
• Institucions
Gestió patrimonial
El director tècnic de Museus Estatals, Fernando Losada Aranguren, va assenyalar ahir que «l'adequada gestió del patrimoni cultural repercuteix positivament en la seva conservació i en els efectes econòmics que es deriven del sector dels béns culturals». Losada, que va participar en els seminaris Fons Mellaria, organitzats per la Universitat de Còrdova, va afirmar, en un comunicat, que «el principal problema a l'hora de la gestió és que fins fa poc temps el patrimoni només es plantejava com una cosa en la qual investigar, fonamentalment per la comunitat universitària i tant aquesta com les administracions públiques han tingut poca cura de la gestió». E.P.
• Art
Devolució de les obres de Klimt
Cada cop són més nombroses les personalitats que critiquen a Àustria la decisió del Govern de no tornar a la família Bloch-Bauer, perseguida sota el nacionalsocialisme, els quadres de Gustav Klimt que foren confiscats durant el III Reich. El president de la Comunitat de Cult Israelià d'Àustria, Ariel Muzikant, afirmà ahir que la ministra d'Educació, Elisabeth Gehrer, deixà perdre l'oportunitat d'arreglar una situació injusta i que ara s'intenta per tercer cop robar els béns artístics als seus propietaris. Es tracta de les obres Adele Bloch-Bauer I, Adele Bloch-Bauer II, així com els paissatges La pomera, Bosc de faigs i Cases d'Unterach, a la vorera del llac Attersee. Totes les obres estaven en possessió d'Adele Bloch-Bauer, retratada en dos dels quadres. Abans de morir, el 1926, va demanar al seu marit, Ferdinand Bloch-Bauer, que donàs les obres a la Galeria Austríaca, però el viudo va haver de fugir dels nazis el 1928 i els nazis les robaren. Mentre que la ministra opina que la voluntat d'Adele Bloch-Bauer era que les obres fossin propietat de l'Estat, els hereus de Ferdinand Bloch-Bauer ara les reivindiquen. DdB.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.