Donació d'una escultura de Subirachs
El prestigiós escultor barceloní Josep Maria Subirachs ha decidit donar una de les seves obres al museu Joan Abelló de Mollet del Vallès. La peça, titulada Horitzontal, feta amb pedra de basalt i fusta policromada, va ser realitzada l'any 1962 i està valorada en cinc milions de pessetes.
L'obra es pot emmarcar en el grup artístic Dau al 7, i és per això que s'exposarà a la segona planta del museu, al costat d'obres de Ponç, Brossa i Tàpies. Subirachs, que des de l'any 1987 s'encarrega de la realització del conjunt escultòric de la façana de la Passió de la Sagrada Família de Barcelona, entregarà personalment l'obra divendres vinent.EPR.
Cub de llum per les Ciutats Europees
Les nou ciutats europees de la cultura de l'any 2000 comptaran des de setembre amb respectives escultures de llum amb forma de cub, realitzades en cristall laminat i amb una capa central crullada perquè s'hi reflecteixi la llum com a símbol d'unitat europea. La figura, que rep el nom de Kide, arribarà a Compostel·la el 22 de setembre i s'instal·larà a la plaça de la Immaculada, entre el monestir de San Martin Pinario i la façana de l'Azabacheria de la catedral de Santiago. A final d'any, els nou Kide s'integraran en una escultura unitària a Helsinki, ciutat promotora de la idea, com a símbol de les ciutats culturals del 2000. Allà, la plaça del Senat acollirà aquestes escultures, que formaran un túnel a través del qual les persones passaran d'un mil·lenni a l'altre la nit de cap d'any.EPR.
• Reconeixements
Doctor honoris causa a Southampton
El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carles Solà, va ser ahir investit doctor honoris causa per la Universitat anglesa de Southampton, en reconeixement de la seva trajectòria acadèmica. L'acte d'investidura va tenir lloc en coincidència amb la cerimònia de graduació dels estudiants. Southampton té una 3.500 alumnes, dels quals devers 600 són d'intercanvi amb altres universitats, entre elles la UAB. Solà és rector de la Universitat Autònoma des de 1994, i va ser reelegit l'any passat. Durant aquest període ha presidit la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles i l'Institut Joan Lluís Vives.EPR.
• Literatura
Primera novel·la de Luis Miguel Úbeda
La primera novel·la del periodista i escriptor madrileny Luis Miguel Úbeda, La noche más larga, relata la història de misteri i corrupció que parteix de l'Espanya del 75, perquè, segons l'autor, «com a material de novel·la negra aquells anys varen ser molt bons i específicamenbt espanyols». L'autor de la novel·la, enviat especial de RNE en els principals conflictes internacionals dels anys 90, combina dues històries separades entre si per 20 anys. L'autor s'encarrega de subratllar a la introducció de la novel·la, publicada per Booket, que «qualsevol semblança amb esdeveniments reals i persones és pura coincidència».EFE.
• Publicacions
Descobrir l'altra Eivissa
L'Ajuntament d'Eivissa i la revista Descobrir Catalunya han organitzat la presentació del darrer número de la publicació, que dedica el dossier central a mostrar «L'altra cara de l'illa blanca». L'acte tindrà lloc demà, a les vuit i mitja del vespre, al Centre Cultural de Can Ventosa (avinguda d'Ignasi Walis, 26). Hi intervindran el regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Maurici Cuesta, el director de la revista, Eduard Voltas, i el periodista Pep Ribas, col·laborador en aquest número. DdB.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.