Vargas Llosa i el Guggenheim
L'escriptor peruà nacionalitzat espanyol Mario Vargas Llosa visità ahir el Museu Guggenheim Bilbao i assegurà, en una improvisada conferència de premsa, que «ara se situa Bilbao al món» gràcies a aquesta pinacoteca. Vargas Llosa (Arequipa, 1936) aprofità el seu desplaçament a Santander, on impartirà un curset durant tres dies a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, per recórrer, juntament amb la seva família, les sales del Guggenheim, que ara mostra de manera destacada les obres del nord-americà Richard Serra i del basc Eduardo Chillida. «Vaig conèixer aquest museu l'any passat, en companyia de la meva dona i aproximadament per aquestes mateixes dates, i llavors vaig decidir tornar perquè mereixia la pena», expressà l'autor de novel·les tan conegudes com La ciudad y los perros, Conservación en la Catedral o Pantaleón y las visitadoras. Per aquest escriptor i acadèmic, que té premis com el Príncep d'Astúries, el Cervantes o el Planeta, la contemplació del museu de Bilbao, tant externament com internament, suscita una «impressió esplèndida». EFE.
• Exposició
Gravats de Dalí
Unicorns, aus retorçades i que abracen bolles de foc, i figures sense fronteres es recreen en els gravats originals que componen l'exposició La conquesta del Cosmos de l'artista Salvador Dalí, en la qual s'il·lustra la seva visió particular de l'univers. La mostra, que s'exposa per primera vegada al públic a Marbella i que romandrà oberta fins al 2 d'agost, aglutina dotze planxes de coure que estan gravades amb punta de diamant pel pintor, i nou gravats. Les obres daten del 1974, època en què també realitzà la sèrie Els sopars de Gala, que, segons explicà el col·leccionista i propietari de la col·lecció, Sebastià Perelló, són els treballs «més importants» de Dalí. El cercle visceral del Cosmos, Visió planetària i escatològica, La sang del Yin i el Yang o Els rellotges tous de l'espai-temps són alguns dels títols de les obres que s'hi exhibeixen, que són «més surrealistes» que la majoria de les seves pintures, manifestà Perelló. EFE.
Mostra de la col·lecció Thyssen
Una selecció de quasi 90 obres d'art procedents de la col·lecció Carmen Thyssen Bornemisza, valorades en uns 8.000 milions de pessetes, s'exposaran en el palau Episcopal de Màlaga a partir de demà dimarts i fins al 5 de setembre, gràcies a la cessió de fons totalment gratuïta duita a terme pels barons Thyssen. La mostra presentarà 88 obres centrades en pintura de paisatge i efectuarà un recorregut des del naixament d'aquest gènere a l'Holanda del segle XVII fins al paisatgisme de final del XIX, segons va exposar el director general de l'Obra Social i Cultural d'Unicaja, Francisco de la Rosa, entitat que es farà càrrec dels més de tres milions de pessetes d'assegurança, del catàleg i de les despeses del transport de les obres. E.P.
• Publicacions
Nova revista cultural mediterrània
El llegat andalusí ha iniciat la publicació d'una revista sobre cooperació i cultura a la Mediterrània, el primer número de la qual inclou entrevistes amb l'escriptor Amin Maalouf i amb el ministre marroquí de Comunicacions, Mohamed Larbi Messari. La publicació, que tindrà periodicitat quadrimestral, pretén servir de mitjà d'expressió del projecte cultural i turístic amb la col·laboració de la Junta d'Andalusia i que gestiona una Fundació, en la qual hi estan representades les administracions autonòmica i central, i la presidència d'honor de la qual és dels reis d'Espanya. EFE.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.