TW
0

Pel seu nom els coneixeràs, els xinesos Posar nom a un bebè a la Xina pot resultar un bon maldecap, una bella manera de fer poesia o simplement una manera d'abocar els desigs que es tenen quan neix la criatura. Al contrari que a Occident, a la Xina es col·loca primer el llinatge i després un o dos caràcters que conformen el nom. En el cas del president xinès, Jiang Zemin, «Jiang» és el llinatge, mentre que «Ze», a més de tenir relació amb l'aigua, també significa brillantor. El president va néixer a Ianzhou, capital de la província costanera de Jiangsu, raó per la qual en el seu nom es fa referència a l'aigua. «Min» és poble, en el sentit d'habitants. El nom en xinès sempre reflecteix el nivell cultural de la família, sobretot si s'escullen caràcters poc comuns d'entre els milers que hi ha. També pot donar pistes de com és la persona i les circumstàncies que envoltaren el seu naixement.

Un medalló expulsa l'energia sobrant del cos Eliminar o evitar els efectes negatius de la sobrecàrrega energètica que pateix l'home modern és l'objectiu de dues empreses del Parc Tecnològic d'Andalusia, a Màlaga, que ha ideat un «equilibrador bioenergètic» per «expulsar l'energia sobrant de l'organisme». En forma de medalló, aquesta «joia científica», tal com la defineix el seu credor, el físic Manuel Carabia, està composta amb els quatre metalls conductors de l'electricitat ordenants segons el seu pes específic.

Denuncien rellotges «sexistes» La Federació de Dones Progressistes ha denunciat davant l'Observatori de la Publicitat, del Ministeri de Treball i Afers Socials, i davant la directora de l'Institut de la Dona, Concepción Dancausa, l'anunci d'una marca de rellotges, ja que el consideren publicitat sexista perquè empra el cos d'una dona, en concret unes natges femenines en tanga, acompanyades del missatge «Només per a grans exploradors», com a reclam publicitari. Demanen que la firma retiri l'anunci i faci «una publicitat més ajustada a la realitat social de les dones i a la igualtat de tracte que reclamen les associacions».

Boda amb taurons Una parella de britànics amants del submarinisme varen decidir casar-se davall de l'aigua i donar a la cerimònia el gust del risc: la boda serà celebrada al fons d'un estany ple de taurons. «Ens coneguérem gràcies al busseig i no podem imaginar un lloc millor per casar-nos», comentà el futur espòs, Nick Anderson. Els noviis, ambdós de Bristol (oest d'Anglaterra), es casaran equipats amb tancs d'oxigen i un sofisticat casc que incorpora un micròfon que els permetrà dir el «sí» davall de l'aigua. La boda se celebrarà el 15 de juliol a l'estany del Centre Marí de Birmingham (centre), on resideixen taurons, rajades i altres espècies marines. Unes noces molt originals.