Els joves provenen de 40 països diferents.

TW
0

Let's make music as friends. Aquest és el lema, creat per Leonard Bernstein, qui dirigeix la Filharmònica de les Nacions, una orquestra formada el 1995 per joves de tot el món i que el proper 3 d'agost es presentarà a l'Auditòrium de Palma. Representar la pau i l'harmonia entre les nacions ha estat el punt de partida perquè Justus Frantz fundàs la Filharmònica, formació que en el concert de dia 3 interpretarà obres de Rossini, Mozart i Tchaikovski. Així, en primer lloc, interpretaran l'obertura de La gazza ladra de Rossini i tot seguit, el Concert número 5, en la major, K 219 per a violí i orquestra de Mozart, amb Susanna Grigorian com a solista. La segona part estarà dedicada a la Simfonia número 4, en fa menor, opus 36, de Tchaikovski.

Tots els membres d'aquesta peculiar formació són de diverses nacionalitats, per la qual cosa l'idioma en comú és la música. En la Filharmònica de les Nacions toca un siri al costat d'un israelià, un croat s'asseu davant un serbi i un músic de l'Azerbadjan toca juntament amb un armeni i un rus. L'únic representant espanyol és el clarinetista Venancio Rius Martí. És per tota aquesta diversitat de procedències que l'orquestra s'ha convertit en un important símbol per a la convivència pacífica i amistosa.

El president federal alemany, Roman Herzog, destacà que la Filharmònica no és una utopia, sinó una visió dels nostres temps que reclama el futur.