L'art de la prehistòria illenca arribarà als escolars en maletes didàctiques

Els tres models dissenyats estaran a disposició dels centres el curs vinent

Andreu Ramis, Jaume Gil i Guillem Rosselló, amb algunes reproduccions. | T. AYUGA.

TW
0

El director general de Cultura i Política Lingüística del Govern balear, Jaume Gil, i el cap de gestió de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, Andreu Ramis, presentaren ahir una nova proposta de maletes didàctiques que, a partir del curs vinent, portaran les peces d'art de la prehistòria illenca als centres escolars.

El projecte, impulsat conjuntament per totes dues institucions, ha estat coordinat des del Museu de Mallorca. Es tracta d'una iniciativa que pretén fomentar la interacció dels museus amb els centres escolars, i que ha quallat amb el disseny de tres models de maletes didàctiques que contenen reproduccions de les peces més representatives de la prehistòria i de la protohistòria de les Illes.

L'intent és el d'apropar als estudiants alguns aspectes de la vida a les comunitats prehistòriques de Mallorca, Menorca i Eivissa, i per això s'abasten les tres etapes culturals de la prehistòria balear entre el 1200 aC i la conquesta romana del 123 aC: la pretalaiòtica, la talaiòtica i el període de colonitzacions.

Segons explicà ahir el director del Museu de Mallorca, Guillem Rosselló Bordoy, les peces incloses en les maletes són reproduccions dels originals realitzades amb diverses tècniques, com motles de silicona, resina o guix, segons les condicions. A escala natural, i conservant les característiques i el pes originals, aquestes còpies de peces originàries d'arreu de les Balears possibilitaran el contacte directe dels escolars amb les obres d'art.