TW
0

•ART

Museu d'Art Modern i Contemporani A les set i mitja del vespre, la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, a Madrid, acollirà la presentació oficial del projecte de construcció del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. El projecte serà presentat per l'arquitecte Luis García-Ruiz, que mostrarà els plànols de l'immoble, les maquetes, i projectarà, així mateix, un vídeo amb imatges virtuals de l'edifici. L'acte de presentació del museu, que es preveu que estarà enllestit en un termini de tres anys, comptarà també amb els parlaments del president del Govern balear, Jaume Matas, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, i del batle de Palma, Joan Fageda. L'acte es clourà amb la intervenció de Pere Serra, que cedeix bona part de la seva col·lecció particular per a l'obertura d'aquest museu. DdB.

 

•ÒBIT

Emotiva homilia per Anglada Almenys unes 700 persones varen assistir ahir dematí a la missa-homilia en memòria de l'escriptora Maria Àngels Anglada, morta als 69 anys el 23 d'abril passat. La cerimònia va tenir lloc a l'església de Sant Pere de Figueres (Girona) i posteriorment fou enterrada al cementeri del municipi de Vila Macolum, on descansa el cos del seu marit, Jordi Geli. El capellà de l'església de Sant Pere, Narcís Sureda, va destacar que Maria Àngels Anglada era una dona «senzilla però profunda, senzilla però compromesa amb el seu país, que és el nostre, amb la seva llengua, amb la cultura, amb la naturalesa, amb la música i amb la pau». Entre els assistents a l'enterrament es trobaven personalitats de la vida institucional com el director de Promoció Cultural de la Generalitat, Vicenç Villatoro, i la directora de l'Institut Català de la Dona (ICD), Joaquima Alemany; a més d'amics de l'escriptora com el cantautor Josep Tero i les escriptores Maria Mercè Roca i Montserrat Vayreda. E.P.

•PATRIMONI

Exposició d'escultures romanes El quarter d'enginyers General Arroquia de Salamanca acollirà a partir d'avui la primera exposició d'escultures romanes dels fons del Museu d'El Prado que s'organitza fora de la seva seu madrilenya. La mostra Bajo el signo de Fortuna inclou 43 escultures romanes dels segles I i II, de les quals 26 són busts, hi ha 12 escultures de bust redó i cinc relleus, la majoria trobades entre els segles XVI i XVIII en diferents excavacions realitzades a Roma i els seus voltants, segons han informat els organitzadors. Aquesta és la primera vegada que el Reial Patronat del Museu d'El Prado aprova la sortida d'un nombre tan important de peces, bona part còpies romanes d'obres gregues i també originals romans. EFE.

Restaurar el teatre romà de Clunia El professor Pere de Palol, que va dirigir durant 37 anys les excavacions arqueològiques de la ciutat romana de Clunia, va assegurar ahir que, abans de posar en marxa el projecte de la Diputació de Burgos d'organitzar representacions en el teatre, és necessari restaurar-lo i consolidar-lo. Pere de Palol afegí que, a més de la realització d'obres de restauració i consolidació, és convenient dur a terme una completa campanya d'excavacions per no perdre cap possible vestigi arqueològic. Palol qualificà d'important, des del punt de vista turístic i cultural, la idea de dur a terme representacions teatrals en el teatre romà de Clunia. Això no obstant, segons matisà, si no es realitzen tasques prèvies de consolidació i restauració es corre el risc que es degradin les actuals runes. L'arqueòleg advertí del perill que pot originar el moviment de terres per a l'adaptació del teatre sense una consolidació prèvia. EFE.