«L'amor és més fort que la mort»

Un pregó a càrrec del pare Teodor Suau encetà els actes religiosos d'aquesta Setmana Santa

Els confrares hagueren de canviar de recorregut. | J.Morey.

TW
0

«Va dir algú: dos nins entren en un dels temples de la nostra ciutat. I un pregunta: Què és això?. Contesta l'altre: una església. I què és una església?. Conclusió: ja no són el japonès o el musulmà o el nòrdic vinguts de fora Mallorca els individus de la nostra qüestió. Són els mallorquins de l'any dos mil». Aquesta reflexió, nascuda de la pregunta sobre què pensen els que veuen passar les processons, formà part del pregó de Setmana Santa pronunciat enguany per mossèn Teodor Suau. La lectura d'aquesta crida a la reflexió i a la participació, a veure l'amor enmig de la mort, va fer-se a Sant Francesc a les vuit i mitja de l'horabaixa. «Què hi veuen els qui miren passar les nostres processons?. Una història. Una història de vida i de mort. Una història d'ahir i d'avui. Perquè és de sempre», afegí Suau.

Una hora abans partia de l'església de Sant Antoniet la processó dels estendards de les confraries exposats des de dilluns. Bandes de cornetes, confrares i caparutxes els dugueren, en processó, fins a Sant Francesc. La processó va haver de modificar el seu tradicional recorregut a causa de les obres. Així, va haver de passar per la plaça Maria de la Salut, el carrer Vilanova, el del Sant Esperit i la plaça del Banc de s'Oli.

«Les festes de Setmana Santa són en primer lloc i en el seu més pregon sentit la festa anyal del retorn de la vida: de la primavera», digué Suau, col·laborador de Diari de Balears. Pel pare Suau, aquestes festes tot just encetades comporten una sèrie d'ensenyances.