Els investigadors troben evidència de vida de fa 3.700 milions d'anys

Examinaren glòbuls de carboni pur de roques metamòrfiques d'aquesta edat

TW
0

Un grup d'investigadors danesos varen afirmar ahir que varen trobar allò que podria ser l'evidència més antiga de vida sobre la Terra, un senyal deixat per plàncton fa 3.7000 milions d'anys.

No existeix evidència fòssil estàndard del plàncton, però Minik Rosing i els seus companys del Geologisk Museum, a Copenhaguen "Dinamarca", varen cercar senyals químics en roques antigues de l'oest de Grenlàndia. D'aquesta manera, segons un article que publica la revista Sciencie, la vida a la Terra pot tenir dos-cents milions d'anys més dels que es creia en un principi.

«Els fòssils més antics que es coneixen tenen 3.500 milions d'anys i podrien representar cianobacteri fotosintètic», escriuen els científics. Són bacteris que, de la mateixa manera que les plantes, s'alimenten d'energia solar.

Però el grup de Rosing va assenyalar que aquests bacteris serien criatures bastant complexes i haurien hagut d'evolucionar d'alguna cosa més. «Es pot assumir que una llarga cadena de passes evolutives varen precedir el desenvolupament d'aquests organismes complexos», afegeixen els científics.