TW
0

Són dies de festa, d'actuacions diverses i, per a la gran majoria, de diversió. També són dies de muntar escenaris, una vessant oculta a la qual potser no se li dóna la importància suficient i que en realitat esdevé tot un món per descobrir.

Vicente Blasco és el responsable de l'equip d'especialistes que des del passat dijous es mou de plaça en plaça per muntar els escenaris on tindran cabuda els espectacles de les festes de sant Antoni i sant Sebastià.

«Aquesta feina és molt rutinària. Primer es prepara el material als magatzems per transportar-lo a l'indret on s'ha de muntar. Un pic allà, es planteja al terra la ubicació dels conjunts de peces», explica Blasco.

Després de comprovar l'anivellament de la zona, es comencen a aixecar els peus de suport verticals, els quals es reforcen amb bigues de ferro. Damunt aquesta base es col·loquen els taulells que formaran el sòl de l'escenari. Un cop muntat, es lliguen les parts del sostre, el qual després s'elevarà amb un motor.

«El sostre ha de tenir una alçada de 7'20 metres a la part de darrere i de 8 metres a la de davant, per qüestions del muntatge de la il·luminació», comenta el tècnic.

«Tot està calculat, el pes i les superfícies que ha de suportar l'escenari», subratlla Blasco, que fa de l'experiència un grau, ja que després de molt de temps dedicant-se a aquesta feina ja no ha de menester els plànols per al muntatge.

L'escenari no és l'única part que s'aixeca. A uns 25 metres de la plataforma es construeix la torre de so, des d'on es durà el control de tot el que passi a l'espectacle. A la part de darrere de l'escenari, amagats del públic, s'hi col·loquen els camerins, unes instal·lacions prefabricades. Finalment, tot un seguit de tanques de seguretat envolten la plataforma.