La glosa agermana les Illes a Manacor

23 glosadors mostraren l'art de la paraula cantada al Teatre Municipal

El Teatre Municipal va ser l'escenari de la I Mostra de Glosats. | L. Moyano.

TW
0

La glosa, l'art de la paraula cantada, va agermanar les Illes Balears amb l'actuació de 23 glosadors de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, dissabte a vespre en el Teatre Municipal de Manacor.

L'acte va comptar amb una gran acollida popular però es notà l'absència dels presidents de les comissions de Cultura del Consell d'Eivissa i Formentera, Joan Martí, i del conseller de Menorca, Simó Gornés. El que sí que hi va acudir i participar activament va ser el president de la comissió de Cultura del Consell de Mallorca, Damià Pons.

La batlessa de Manacor, Catalina Sureda, va ser l'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment i recordà que l'associació cultural Es Canonge de Santa Cirga ha escollit aquest nom en homenatge al filòleg, escriptor i mossèn Antoni Maria Alcover.

El director de l'Escola Municipal de Mallorquí, Gabriel Barceló, utilitzà l'art de la glosa per destacar la tasca dels consellers de Cultura dels distints Consells Insulars. Barceló lloà l'actitud de Joan Marí quan Cristòfol Soler era el president del Govern balear i expressà admiració del treball duit a terme pel conseller de Menorca, Simó Gornés. També digué que el conseller de Cultura de Mallorca, Damià Pons, era el digne successor del poeta i escriptor Josep Maria Llompart.

El president de l'entitat organitzadora, Mateu Llodrà, va qualificar l'acte com un agermanament de les Illes i el preàmbul de les festes de Sant Antoni de 1999 a Manacor.

Els autèntics protagonistes foren els 23 glosadors: els d'Eivissa i Formentera cantaren gloses atrevides, mentre que els menorquins donaren mostra del seu caràcter moderat i dialogant. Els mallorquins per la seva banda demostraren gran habilitat amb la glosa de picat.