El Teatre Municipal de Manacor acull avui la I mostra autonòmica de glosats

TW
0

Tastar i assaborir una mostra del patrimoni cultural de les Balears és sempre una oferta ben temptadora. Jugar amb la improvisació i transformar-la en composicions i cançons. Un art amb el qual es neix, amb la majoria de casos, i que ho mostraran aquells que tenen molt que comptar, els perfectes coneixedors del món de la glosa.

Aquesta és una tradició que està més viva que mai i que quedarà avui corroborat al teatre municipal de Manacor. A partir de les 20.45 hores es donarà el sus a la primera mostra autonòmica de glosats, una iniciativa de l'Associació des Canonge de Santa Cirga que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Manacor i en la qual han col·laborat el Govern balear i els tres Consells Insulars de les Illes. Una iniciativa que avui s'ençata i que tindrà un caràcter de continuïtat.

En aquesta mostra hi prenen part glosadors de les Illes i ofereix una bona oportunitat per apropar-se a l'estil diferent de cada un dels seus intèrprets. Serà una vetlada ben nostra. Hi participen un total de 24 glosadors: 5 d'Eivissa, 2 de Formentera, 8 de Menorca i 8 de Mallorca, i un glosador que viu a Mallorca però que, com que és de Menorca, actuarà amb els menorquins.

L'Associació d'Es Canonge de Santa Cirga va ser creada el dia 10 d'octubre de 1998 per un grup de persones que des de sempre han tingut contacte amb el món de la glosa que l'han tractada amb amor i que posen el seu gra d'arena per la seva recuperació. El president de l'Associació, Mateu Llodrà, va explicar: «Un grup de persones vinculades a les gloses posarem en marxa el projecte de reunir tots els glossadors de les Illes. De fet ha estat una tasca complicada però molt gratificant. Hem comptat, cal dir-ho, amb el suport del delegat de cultura de l'Ajuntament de Manacor Joan Barceló».