«L'adoració dels reis» tornà a ses Voltes

Cares prou conegudes dels diferents àmbits representaren l'obra de Llorenç Moyà

Sebastià Barceló, president de l'EMT, va fer de Melcior. | J.Morey

TW
0

L'escenari: ses Voltes, el públic: el poble d'Israel, els actors: cares prou conegudes de la societat mallorquina. El temps acompanyava, tot i això hi havia manco gent que en anys anteriors. Era la crònica d'una adoració anunciada. Ahir arribava un any més a ses Voltes l'escenificació de l'obra de Llorenç Moyà L'adoració dels tres reis d'Orient. La improvisació i el bon humor dels actors foren la nota dominant d'aquesta tretzena edició. I, evidentment, els polítics no varen deixar perdre l'ocasió de «ficar-se» amb els seus adversaris.

Passades les 12'30 hores, entrava l'àngel seguit dels pastors, entre ells la delegada del Govern, Catalina Cirer amb la família al complet. De fet, la seva filla petita Elisabet era el nin Jesús. Moments després, sobre l'escenari hi havia el mestre de cerimònies, la periodista Montse Pablo. Tots engalanats amb vestits d'època arrabassaren les rialles del públic. Els primers a aparèixer foren els patges dels Reis. El coordinador del les àrees d'Esquerra Unida, Joan Font com a criat del rei Melcior, la regidora d'acció social, Carme Sagrado com a servidora de Gaspar i la periodista Pepa Llauça, patge del rei Baltasar.

Després era el torn dels Reis, uns Reis que foren molt aplaudits i que arribaven carregats de bon humor, sobretot el membre de l'Executiva del PSM, Mateu Morro com a Baltasar que entre el guió va intercalar gloses ben al·lusives al PP. «Començam l'any amb nirvi i esperam que l'any ens dugui canvi que és ben necessari» o «No hem de perdre les il·lusions de posar a una raconera tots el que volen urbanitzacions». El rei Gaspar, interpretat pel secretari general del PSIB-PSOE, era Andreu Crespí que tampoc no va quedar enrere i digué al rei Melcior, Sebastià Barceló, president de l'EMT,«Conhort que amb una mica d'ajuda us fotrem l'Ajuntament». També hi va haver referències el Pacte de Progrés.

El majordom fou Lídia Larrey, becària d'Ultima Hora. El paper més difícil el de rei Herodes fou interpretat pel pianista Miquel Estelrich. Tampoc faltaren referències al futbol així va quedar ben demostrat que el secretari del rei Herodes, el tècnic de l'àrea d'espectacles de l'Ajuntament, Pep Biel Pomar duia ben dins els colors blaugrana, o almanco així es va comprovar amb les calces del Barça. El general fou l'escriptor, Antonio Garcia de la Rosa. Es va gaudir de la veu de la mare de Déu a càrrec de la soprano Mari Paz Juan. Aquests foren, entre d'altres els protagonistes d'un reial dematí.