L'antiga cartografia mallorquina serà catalogada amb l'ajuda del Govern

Les reproduccions dels mapes antics de la Fundació March seran més accessibles

TW
0

El Govern balear i la Fundació March signaran un conveni per a la classificació i catalogació dels mapes i les cartografies històriques de les Balears contingudes a la Biblioteca Bartomeu March.

El responsable de Cartografia de la Conselleria de Medi Ambient, Joan Antoni Llauger, ha explicat a Diari de Balears que «a la nostra comunitat existeix un autèntic buit en allò referit a la cartografia històrica. No hi ha una catalogació unitària perquè tot el material d'interès està molt dispers, sobretot entre col·leccions particulars, fins i tot de l'estranger. Mitjançant el conveni amb la Fundació March, que concentra el major i més important recull de mapes antics de l'arxipèlag, farem reproduccions fotogràfiques d'altíssima qualitat de les seves cartografies, que posteriorment convertirem en fitxes de catalogació que estaran a l'abast del públic. Els mapes estaran concentrats en un sol lloc i podran ser consultats per tothom».

Llauger assenyala que «a la Fundació March hi ha uns 300 mapes d'indubtable interès històric, però que són això, peces cartogràfiques, com per exemple portolans i cartes nàutiques medievals de l'Escola de Cartografia Mallorquina. El que encara no hem estudiat són els mapes interiors dels llibres de la Biblioteca Bartomeu March, per la qual cosa també s'ha de dur a terme una important tasca de recerca en aquests volums, en els quals s'hi poden trobar fins i tot antics mapes desplegables, com per exemple en alguns vells llibres de viatges».