La I Mostra de Cervesa a Mallorca ens va dir adéu. Ahir, a
mitjanit, les portes del recinte firal tancaren les portes, posant
el segell a onze dies de menjar i beure sense aturar.
Més de trenta mil persones, gairebé totes de Mallorca, han optat
per aquesta mostra com una bona manera d'ocupar el seu temps
lliure. I no només els joves, encara que han estat els qui més hi
han acudit, sinó també gent de mitjana edat i alguns representants
de la tercera edat, que han gaudit de la fira degustant els
aliments.
S'hi han consumit més de quaranta mil gerres de cervesa, amb la
predominància de les «pils», encara que la Cannabia, amb base de
cànem, també ha resultat tot un èxit.
I el menjar tampoc no hi ha faltat. Al voltant d'una tona i
mitja de carn mallorquina, entre llom, pinxos i botifarrons, es
consumí torrada.
El peix fregit i les gambes arrebossades no es quedaren enrere, i
se'n va fer despesa de prop d'una tona.
Una mitjana de set-centes racions de cuina mallorquina encalentiren
els estómacs dels assistents. El frit mallorquí, les butzes, el
frit mariner, la llengua amb tàperes, el pop amb ceba, els
caragols, el llom amb col o el cuinat de llenties. Fins a prop de
vuit mil plats es consumiren.
La cuina alemanya també ha despertat la curiositat. En onze
dies, aquesta majoria d'illencs ha pogut amb cinc-cents braços,
cent pernils cuits, cinc-cents quilos de gyros, cinc-mil salsitxes,
tres mil fricadelles i cinc-cents quilos d'amanida de patata.
El toc dolç el posaren les dotze mil peces de pastissos i
bunyols. I tampoc no hi faltà el pa, del qual s'han consumit més de
tres-cents quilos.
La banda de música l'Almudaina, els mariachis del Duo Mejicano i
l'actuació del grup d'havaneres Sotavent posaren el fil musical al
comiat d'una fira que ha esdevingut del tot exitosa. Les xifres
parlen.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.