«Anem de gresca», nou disc d'Al-Mayurqa

El nou treball, amb només dos temes tradicionals i tots els altres de creació, es posarà a la venda a mitjan desembre

Roig creu que s'ha de saber reinterpretar la música popular del segle passat.

TW
0

«El nostre repte és que la gent que no balla pugui tenir aquest disc per escoltar-lo. És música de ball, però hem intentat, amb els arranjaments i la qualitat que hem cercat, que la música sigui també per escoltar», afirma Antoni Roig, responsable d'Al-Mayurqa en parlar sobre el nou disc d'aquesta formació musical.

El disc, que apareixerà la primera quinzena de desembre, està compost per quinze temes. És un monogràfic de música de ball de bot amb segell propi. «Dos són tradicionals i els altres, de creació pròpia», comentà Roig.

Anem de festa, que així es dirà el treball, estarà dedicat «al taller i a les escoles de ball de bot per la feina feta» durant tots aquests anys. Serà, doncs, un disc per ballar, però, també amb la qualitat suficient com per poder-se escoltar tranquil·lament. «Hi hem posat sons més actuals, com ara guitarra acústica, mandiola, percussions de caire àrab... Teníem ganes de donar pas a coses noves. Nosaltres creim que s'ha de poder fer música popular del segle passat però sense oblidar que som al segle XX, sinó mai no podrà ser una alternativa a la música anglosaxona, a la que es fa des de multinacionals», explicà Roig.

El treball està pràcticament acabat, però encara queden un parell d'hores d'estudi. Un estudi excel·lent, per cert. «Ens queda encara un poc de feina a l'estudi i després hem de fer les mescles. Però voldríem agrair la tasca de Miquel Brunet, a Ona Digital, i destacar els nous estudis de Bunyola, que són preciosos», apuntà el músic.

Al-Mayurqa va néixer el 1994 d'una escisió de la Revetla de Son Ferriol a causa de les diferents formes d'entendre la cultura popular. El formen Aina Jaume, Neus Jaume, Maria Vilches, Joan F. Escudero, Miquel Carbonell, Gaspar Jaume i el mateix Toni Roig. El primer treball de la formació, Projecte roig, arribà un any més tard. El disc va ser tot un èxit. Sense anar més lluny una de les cançons, «Mai l'amor és impossible», va rebre el premi Cerverí de Girona a la millor cançó. Aquest premi es decidia per votació popular a través de Catalunya Ràdio.

En el segon disc, De poetes i altres codolades, la formació ja va experimentar els sons acústics i va mantenir la percussió del primer treball. Ara, amb Anem de gresca, l'evolució cap al so personal dins la tradició continua.