algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
25°

En marxa l'ofensiva del PP contra el català al País Valencià: Castellón de la Plana i Valencia

215761

La batlessa de Castelló, Begoña Carrasco (PP), ha signat aquest dijous a la primera Junta de Govern el decret mitjançant el qual s'inicia el procediment administratiu per a la recuperació del topònim bilingüe de la ciutat. «Ens comprometem amb la ciutadania i avui expressem la voluntat de complir amb la recuperació del topònim bilingüe, perquè Castelló torni a ser Castelló de la Plana i Castellón de la Plana», ha explicat la batlessa.

D’aquesta manera, ha insistit en la importància de «respectar les dues llengües cooficials perquè els castellonencs puguin triar lliurement com anomenar la seva ciutat».

Amb aquesta signatura comença la tramitació administrativa per a revertir la denominació única en català, que al 2018 va aprovar l’Ajuntament de Castelló, encapçalat per Amparo Marco Gual (PSPV), i que el Consell va avalar l’any següent.

D'aquesta manera, no han esperat ni una setmana a demostrar un dels principals objectius de governar al País Valencià: acabar amb la valencianitat.

Així ho ha fet saber també la nova batlessa de la ciutat de València, María José Catalá (PP), qui durant el ple de constitució de l'Ajuntament ja va assegurar que imposaria la denominació bilingüe de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Molts votants del PP escriuran "Castellon" i "Balencia" perquè ni castellà en saben...
Valoració:2menosmas
Per I que no és guapo, això?, fa dervers d'un any
Miri senyora Armengol: Aquests eren els que la escridassaven als seus discursos perque parlàs "en Español" i que al seu perfil de les xarxes socials, la insultaven , alhora de que deien "nazis" a la gent que la seguia i que feia els seus comentaris en Català.
I per tenir satisfeta a aquesta púrria desocupada, xafardera i maleducada, que cap ni un d'ells son progressistes i ni tan sols son demòcrates, va deixar d'atendre a la gent que estima la nostra cultura i la nostra llengua, la qual simplement ha deixat de votar, mentres que tota la tribu de la més rància estirp franquista i feixista, que molta d' ella no votava, s'incorporava a les urnes.
Tot polític ha de saber que mai serà bo per a tothom. I per aquest motiu ha de procurar escoltar els problemes i les inquietuds dels seus, deixant fer als que sap que no el votaran mai.
I això, apreciada senyora, se li va oblidar a vostè, que se va estimar més tenir contents als ultra-espanyolistes de VOX que no just no la votaran mai, sinó que la odien, que no a la gent progressista que la votava, o que la podia haver votat, però que sentint- se menyspreats, molts d' ells se van abstindre pensant que ja no eren ningú ni pels seus.
Ara ho començam a patir tots, tret de la guarda feixista.
Valoració:9menosmas
Per Se tornarà en contra d'ells, fa dervers d'un any
No podràn. Com més fan perque desapareixi, més força agafa.
No deien que volien acabar amb la delinqüència i els okupes? Com així, ara deixen fer aquests problemes i se posen mans a l' obra per destruir la cultura i la llengua pròpies?
Farsants!
Valoració:12menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Ja les podeu fer ben Altas
les Fogueras aquest any.
Cal que brillin llunyà i es vegin
els focs d'aquest Sant Joan.
Cal que és vegin de València,
de Ponent i de Llevant.
I en farem també en la Serra
perquè els vegin més enllà.
I el crit d'una sola llengua
s'alci dels llocs més distants
omplint els aires encesos
d'un clamor de llibertat.
Antònia Mas
Valoració:14menosmas
Per esquarterat, fa dervers d'un any
Molt bé, destroyer, molt bé. Al País Valencià s'hi parla el català, com bé dius. Ca-ta-là. El valencià és català i el mallorquí és català. No és tan mal d'entendre!

Segueix llegint i venint per aquí entre nosaltres i potser t'arribes a curar el nacionalisme colonitzador.
Valoració:15menosmas
Per Dic jo, fa dervers d'un any
Quan el TIL, els pares ja van votar en quin idioma volien l'ensenyament , un 80-90% en CATALA. Poso dues xifres perquè en Bausan no s'ho podia creure i les va fer votar dues vegades , després de fer un bon gasto amb cartes "aconselledores" dirigides als pares. Per cert no fa molt va reconèixer públicament que el motiu del TIL era carregar-se el català. El 10% restant són els pares de "a mi nene no lo tocas" que és de on bocs treu els seus vots. Dels maleducats i violents incapaços d'aprendre res perquè el seu capet ja vessa de basura ideològica i no hi ha espai per res més. Tu a lo teu, destroyer, a vendre botijos vestit de faralaes que és l'únic que saps fer.
Valoració:11menosmas
Per joan guasp, fa dervers d'un any
La legalitat imposada és inhumana.
Valoració:8menosmas
Per Moix, fa dervers d'un any
València sempre serà País Valencià. Per comunitat, la de veinats. I foresterades , cap ni una
Valoració:10menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
Excelente. Solo los reaccionarios progres pueden oponerse a que se respete el bilingüismo. Si hay que decidir por uno y un único idioma que sea el español, porque es el más hablado en la comunidad valenciana y con diferencia, porque hay zonas de la comunidad que solo habla el castellano, nunca han hablado catalán, porque es un idioma universal y mejorará nuestra competitividad y calidad de vida. Si los reaccionarios se oponen al bilingüismo. Entonces Votemos.
Valoració:-8menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Carlos Vilalta:Això malgastar el diner públic.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente