nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El GOB denuncia la instal·lació d'un camp de boies a Cabrera que ha fet «fracassar» la cria d'unes àguiles peixateres

Pandion haliaetus | G.P.

El GOB ha atribuït aquest dijous el fracàs de la cria d'una parella d'àguiles peixateres a la instal·lació d'un camp de boies al Parc Natural de Cabrera, aproximadament a uns 160 metres del niu de les aus.

En nota de premsa, el grup ecologista ha demanat a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural que inclogui en el futur Pla Rector d'Ús i Gestió --en fase de redacció-- la creació d'una zona de reserva a la cala on es reprodueixi l'espècie, eliminant aquesta zona de fondeig.

El GOB ha recordat que en anys anteriors s'havia endarrerit la col·locació de les boies per no alterar el cicle reproductor de les àguiles. Un criteri que s'ha ignorat aquesta vegada, han apuntat, ja que es va iniciar l'activitat el passat 24 d'abril, moment en el qual es produïa la incubació dels ous.

La proximitat i els renous varen alertar a la parella, el que va provocar la desatenció dels ous i la pèrdua de les futures cries. Aquest fet va ser recollit per una agent de Medi Ambient el 25 d'abril, que a l'informe va destacar que la instal·lació de 14 boies a la zona de fondeig probablement «suposaven una interferència incompatible amb l'èxit reproductor de la parella».

Segons el GOB, l'equip gestor del Parc Nacional ha tengut una «falta de previsió i coordinació» que reflecteix, han indicat, «un conflicte important» entre l'ús d'aquesta zona i la conservació dels valors naturals que conté. Al seu torn, han assenyalat que s'està incomplint la llei de Parcs Nacionals, ja que s'està prioritzant l'ús públic «per davant de la conservació dels valors naturals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.