algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

PIMECO diu que l'arribada de creuers «ja està limitada» i que «posa en perill la supervivència del comerç de Palma»

La Patronal del Petit i Mitjà comerç de Mallorca, PIMECO, ha mostrat «sorpresa» davant l'anunci del batle de Palma, Jaime Martínez, de limitar l'arribada de creuers i l'arribada de cotxes de lloguer: «Els comerciants estam sorpresos amb les manifestacions del batle. Els creuers ja estan limitats i no són cap problema per a la ciutat. Palma és el segon centre històric més gran d'Europa i, per tant, té capacitat per a rebre creueristes, residents i turisme en general», afirma la presidenta de PIMECO, Carolina Domingo.

Segons PIMECO, Palma té problemes «més importants» com la seguretat, la manca de policies o la neteja, entre d'altres. El problema, segons els comerciants, no rau en el turisme, sinó en la manca d'infraestructures adequades: «La població de Mallorca ha augmentat de manera notòria en els darrers anys i tenim les mateixes infraestructures. La manca d'una bona gestió ha tornat les limitacions i prohibicions a la ciutat».

PIMECO reclama a l'Ajuntament de Palma que «mostri quins informes o estudis ha fet per a manifestar, de manera tan sobtada, les mesures que vol adoptar per a aturar la massificació com limitar els cotxes de lloguer, l'habitatge de vacances o els creuers»: «Volem conèixer si es basen en dades o simplement són una ocurrència o globus sonda per veure com les rebem els ciutadans». PIMECO demana a Cort que utilitzi la taula, creada recentment, per a pactar aquestes mesures amb el suport també dels comerciants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 27 dies
També s'ha de tenir en compte el tipus de comerç. Cada vegada som més un "mostrador" amb comerços i establiments de restauració sense personalitat, que tampoc ajuden a atreure turisne de qualitat, el viatger, el que ve a veure coses autèntiques, és respectuós i no fa gaire escafarall. És el peix que es mossega la cua.
Valoració:2menosmas
Per joantutup, fa 28 dies
Sin intereses particulares, no habrá intereses públicos.
¿Quién pagará los impuestos?
¿Quién tendrá empleados?
Ets un capdefava.
Valoració:-13menosmas
Per PIMECO: l'enemic a ca nostra!, fa 28 dies
PIMECO: l'enemic a ca nostra!
Valoració:11menosmas
Per Pep Gri, fa 29 dies
Palma està ben saturada de comerços franquícia i sense gens de valor afegit, només destinats als turistes. No m'interessen, per jo poden tancat tots. Palma no perdria res si plegassin per falta de turistes de creuer. De fet, se'n beneficiaria perquè els propietaris dels locals es veurien obligats a davallar el preu abusiu dels lloguers perquè n'hi hauria més oferta que demanda. Els comerços de qualitat i els que pensen en la clientela local, aquests no tancaran.
Valoració:28menosmas
Per ACirer, fa 29 dies
Convé que comenceu a fer una reflexió. Els límits hi seran, perquè és un imperatiu davant una ciutat desgavellada i davant l'inexorable canvi climàtic.
D'altra banda, posa per cas que s'autoritzi un creuer diari: 4.000 clients potencials no us basten?
El món que heu conegut començarà a canviar, de grat o per força.
Valoració:25menosmas
Per Punt, fa 29 dies
Tot el meu suport a Pimeco
Valoració:-37menosmas
Per Joantit, fa 29 dies
Aquí és on es veu la misèria d'aquesta gent, que anteposa els interessos particulars als públics. Egoistes que es pensen que resistiran l'embat de les grans marques comercials que acabaran substituint-los.
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente