algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
16°

Sindicats dels Països Catalans tractaran la situació del català a l’ensenyament als diferents territoris

223739

El proper dimarts, 28 de novembre, a les 10.30 hores, a l'Escola de Formació i Mitjans Didàctics ( carrer de Marià Canals, núm. 13, Palma), els sindicats USTEC·STEs (Catalunya), STEPV (País Valencià) i STEI (Illes Balears) tractaran la situació del català a l'ensenyament als Països Catalans.

Hi participarà Iolanda Segura (USTEC·STEs), Marc Candela (STEPV) i Miquel Gelabert, Carles Cabrera i Lluís Segura (STEI Intersindical).

«La situació de la llengua catalana als diferents territoris del domini lingüístic té punts en comú i també algunes diferències. A la conferència de premsa es tractaran aspectes com la reacció a Catalunya davant les sentències que imposen l’ensenyament en espanyol o les similituds entre les Illes Balears i el País Valencià pel que fa a la presència de l’extrema dreta anticatalana als governs autonòmics», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A. Cirer, fa 12 mesos
Tenen raó que no existeixen els "Países Catalanes". Són els Països Catalans.
Valoració:5menosmas
Per Joan Josep Llull, fa 12 mesos
"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"
Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)


Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".
Valoració:2menosmas
Per Schmidth, fa 12 mesos
També hi ha mooolta gent què no sap lo què és una llengua i per això diuen tots aquests disbarats...
Valoració:3menosmas
Per Patriota, fa 12 mesos
Una misma lengua, tampoco. Bueno, sí, el español.
Valoració:-4menosmas
Per Schmidth, fa 12 mesos
Hi ha taaanta gent què no sap lo què és un país... clar, ells encara són a la fase 'nasión' i no han evolucionat. I així estam, aguantant aquests quatre curts mesclant ous i caragols.
Valoració:5menosmas
Per no existen, fa 12 mesos
¿Paises catalanes?. No existen. Tierras que hablan la misma lengua con diferencias propias.
Los catalanes nunca han traído nada a Mallorca. Al revés, a vender. Telas, relojes, joyas etc.
¿Existen los países españoles?. No. Sin embargo hablan la lengua mayoritaria de España.
Valoració:-6menosmas
Per Patriota, fa 12 mesos
¿Países Catalanes?
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente