Mallorca esdevingué aquest passat divendres, la capital del Dret a l'Autodeterminació dels pobles gràcies al simposi organitzat conjuntament pel Cercle Mallorquí de Negocis i el Grup de Recerca Ciutadania Cultural de la UIB.
El simposi va ser retransmès per Ona Mediterrània i el podeu escoltar íntegrament a través d'aquest enllaç:
L'acte titulat 'Symposium on the Progressive Development of International Law', va tenir lloc el passat divendres 11 de març, a l’auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.
Obrí el simposi l'expresident del Govern i del Parlament, Cristòfol Soler i el professor de la UIB, Joan Mir, acompanyats del president del CMN, Bartomeu Rosselló.
A continuació, Josep Amengual, membre dels Sagrats Cors del monestir de la Real, parlà de la figura de Ramon Llull i en destaca la seva faceta de viatger i la seva tenacitat per intentar convèncer de la seva veritat a la gent de tot el món conegut a la seva època. A continuació, Albert Pont, president del Cercle Català de Negocis i Especialista en Dret Internacional i Relacions Internacionals, pronuncià la conferència amb el títol: 'El procés sobiranista de Catalunya en el marc internacional. Possibles repercussions al seu entorn'.
Seguidament, va ser el torn de Karl Albrecht Schachtschneider, que pronuncià la ponència titulada: 'La Pertinença a la UE dels Estats Secessionaris'.
Per tancar el simpòsium, Alfred-Maurice de Zayas, va pronunciar la seva conferència 'El desenvolupament progressiu del Dret Internacional: la realització del dret a l'autodeterminació com a estratègia per al manteniment de la pau'.
Una vegada finalitzades totes les ponències, va ser el torn del públic, que omplí l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, i que mostrà amb les seves preguntes el gran interès que havien despertat les conferències.
Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.