L'Ajuntament de Palma vigilarà les zones ORA amb un cotxe
El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, ha presentat aquest dimarts el nou vehicle denominat VisualCar, que té com a objectiu recollir informació i estadístiques sobre els vehicles estacionats a les zones ORA i que serviran per a millorar la mobilitat a Palma. Aquest nou vehicle no té funció sancionadora, per la qual cosa en cap cas no recollirà informació amb la finalitat de posar multes.
Gabriel Vallejo ha posat l'accent en el fet que aquest vehicle “té com a principal funció millorar la mobilitat a la ciutat, no imposar multes. El que farà és informar-nos d’on es troben situats els cotxes i ajudarà a controlar les zones ACIRE i les zones de residents.”
El regidor ha afegit que “amb les dades que obtinguem per mitjà d'aquest vehicle també podrem informar la Policia Local de l'existència de cotxes robats, així com un major control sobre els espais reservats als residents”. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha indicat que “l’any passat detectàrem que de 160 expedients relacionats amb empadronaments a zones ACIRE, el 60% eren irregulars. El que volem és que les poques places disponibles siguin utilitzades exclusivament pels residents i per a aparcaments en rotació”.
Aquest nou vehicle, que no ha suposat gens de cost per a l'Ajuntament de Palma, ja que forma part de les millores incloses en la UTE que gestiona l'ORA, obtindrà diferents dades com els períodes de rotació dels vehicles aparcats en una zona i les hores on es produeix una major demanda d'aparcaments, un major control dels distintius dels residents per a evitar el frau en casos d'empadronaments ficticis i ajudarà a detectar l'ús indegut del distintiu d’ACIRE, informació que permetrà optimitzar el servei d'aparcament.
Així mateix, les dades proporcionades pel VisualCar ajudaran a un major control per a evitar el frau de places destinades a minusvàlids, identificant les falses autoritzacions o el mal ús de les targetes i la detecció dels vehicles reincidents.
El gerent de la UTE ORA, Mateo Jaume, per la seva banda, ha explicat que “el funcionament del vehicle es basa en el fet que realitza un control continu sobre els vehicles estacionats a les zones ORA a estudiar, ja que pot realitzar lectures diürnes i nocturnes. Disposa de dues càmeres: una en color, que capta la imatge del vehicle, i una segona càmera, que recull la matricula i transforma aquesta informació en dades.
També a Illes Balears
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Escàndol a Palma: El català no és necessari i, a més, suma menys punts que l'anglès per a fer feina a l'EMT
- 'Welcome to Sóllerland', la iniciativa que denuncia la massificació turística amb imatges (no tan irreals) generades amb IA
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Big Brother sobre rodes.
Una jugeta nova, que no veig cap utilitat pràctica real. Paa pòble.
Lo que hay que hacer inmediatamente es obligar a las motos a que saquen el correspondiente ticket ya que aparcan de cualquier manera en zona O.R.A. fastidiando a los que tenemos el distintivo o el ticket correspondiente. Una moto mal colocada, perjudica a dos coches. Conviene recordar, que son los vehículos de cuatro ruedas los que mantienen el sistema con sus pagos. Lo que digo no sería una novedad, ya que según mis noticias ya se hace pagar a los motoristas tanto en Barcelona como en San Sebastián. ¡Pago, ya!.